Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254179334
13669329
Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Farklı Yüzleri - Psikolojik Yaklaşımlar
Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Farklı Yüzleri - Psikolojik Yaklaşımlar
182.00
İnsanı ne tehdit ediyorsa kim olduğunu da o şey tanımlamaya başlar; toplumsal cinsiyet gibi... Tanımlandığı andan itibaren yaşamın her alanına eşitsizlikler ekseninde sirayet eden toplumsal cinsiyet, başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı tüm cinsiyet gruplarının faydalanabilecekleri haklarını ve yaşam biçimlerini tehdit eder. Bu eşitsizliklerle mücadele için ilk adım ise eşitsizlikleri tanımlamak ve mevcut durumun ne olduğunu ortaya koymaktır.
Bu kitap, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini çeşitli yönleriyle ele almak ve psikolojik açıklamalar getirmek amacıyla hazırlandı. Kitabın tüm bölümleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin farklı yüzlerini dünyadan ve Türkiye'den verilerle destekleyerek açıklamayı hedefliyor. Bu veriler eşliğinde tüm bölüm yazarları, mevcut eşitsizliklerin hayatın temel alanlarında nasıl gerçekleştiğine dikkat çekerek bu eşitsizliklerin nedenlerini vurguluyor.
Güncel araştırmaları bir araya getiren ve toplumsal cinsiyet psikolojisine ilişkin çeşitli perspektifler sunan bu kitap, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini anlamak isteyen tüm okuyucuların faydalanabileceği bir eser olma niteliği taşımaktadır. Kitap ayrıca psikoloji, kadın çalışmaları, sosyoloji ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık üzerine çalışan öğrenciler ve bu konuyla ilgilenen uygulayıcılar için temel bir kitaptır.

Kapat