Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786253976798
13669042
Sosyal Biliş Derlemesi - Farklı Bağlamlar ve Disiplinlerden Yansımalar
Sosyal Biliş Derlemesi - Farklı Bağlamlar ve Disiplinlerden Yansımalar
135.00
Kırk yılı aşkın süredir psikolojinin önde gelen yaklaşımlarından biri olarak varlığını sürdüren sosyal biliş, sosyal dünyaya dair bilgimizin nasıl oluştuğunu ve bu bilgiyi insanların davranışlarını yorumlama, tahmin etme veya hatırlama süreçlerinde nasıl kullandığımızı inceleyen bir alt alandır. Bu bakımdan sosyal biliş, sadece kendi iç dünyamızı değil aynı zamanda başkalarının düşüncelerini, davranışlarını ve duygularını anlama yolculuğumuzun kapılarını aralar.
Bu kitap, sosyal bilişin çok yönlü yapısını aydınlatmayı amaçlayan bir kaynak olarak tasarlanmıştır. Sosyal bilişin temellerinden başlayarak evrimsel kökenlerine kadar uzanmakta ve konuyu gelişimsel bakış açısından değerlendirmektedir. Aynı zamanda, sosyal bilişin insan psikolojisi ile olan dinamik ilişkisini ele alırken bireyin benlik algısı, kişilik, dil, kültür ve siyaset gibi alanlarla nasıl etkileşimde bulunduğunu incelemektedir. Ayrıca klinik psikolojideki pratik uygulamaları da bu alanda çalışan uzmanlar için bir kaynak sunmaktadır.
Sosyal biliş kavramının farklı bağlamlarda ve disiplinlerde ele alındığı bu kitap, sadece alanda çalışan araştırmacılar için değil, aynı zamanda konuya ilgi duyan genel bir okuyucu kitlesi için de anlaşılır ve bilgilendirici olacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca kapsamlı bir terimler sözlüğü içeren bu kitabın, sosyal biliş kavramına ilişkin Türkçe yazılmış kaynak ihtiyacını karşılayan bir yayın olması hedeflenmektedir.
Kapat