Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789755915722
13674317
Tamsayılı Programlama (Hoca Bu Kitabı Bastırmıyor)
Tamsayılı Programlama (Hoca Bu Kitabı Bastırmıyor)
27.78
Yeni bir bilimsel disiplin alanı olarak gelişen Yöneylem Araştırması, endüstriyel problemlerin optimizasyonuyla ilgili problemlerin çözümünde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Üniversitelerde, yöneylem araştırması kümesi içerisindeki konular, en geniş anlamıyla “Yöneylem Araştırması”, “Matematiksel Programlama” ve “Optimizasyon” gibi adlar altında öğretilmeye başlanmıştır.
Tamsayılı programlama ise bu küme içerisindeki bir grup problemler alanını tanımlamaktadır.
Kitap optimizasyon modellerinin temel kavramları, genel doğrusal programlama modelleri, tamsayılı programlamaya giriş, tamsayılı programlama problemlerinin modellenmesi, çözüm yöntemleri: klasik logaritmalar, çözümleri: sezgisel algoritmalar, örnek olaylar, WINQSB başlıkları altında konular açıklanmıştır.
Bu bilimsel çalışma, mühendislikten iktisada, işletmecilikten askeri alana, geniş bir uygulama alanında, karar stratejileri geliştirmede kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yabancı dildeki yayınlarda çok çeşitli kitaplar yazılmış olmasına rağmen bu kitap, Türkçe olarak yayınlanan bir ilk kitap olma özeliği taşımaktadır. Ülkemizde başta endüstri mühendisliği olmak üzere mühendislik, matematik, istatistik, işletmecilik, iktisat ve harp okulları programlarında lisans ve lisans üstü düzeylerinde okutulan dersler için kaynak kitap olma niteliği taşımaktadır. Bu çalışma, birçok tez ve bilimsel çalışmaya kaynaklık edecek yapıda hazırlanmıştır. Kitap, pratik yapan uygulayıcılar için de fayda sağlayıcı bir yapıdadır.


İÇİNDEKİLER

BÖLÜM 1 OPTİMİZASYON MODELLERİNİN TEMEL KAVRAMLARI
BÖLÜM 2 GENEL DOĞRUSAL PROGRAMLAMA MODELLERİ
BÖLÜM 3 TAMSAYILI PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
BÖLÜM 4 TAMSAYILI PROGRAMLAMA PROBLEMLERİNİN
MODELLENMESİ
BÖLÜM 5 ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ : KLASİK ALGORİTMALAR
BÖLÜM 6 ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ : SEZGİSEL ALGORİTMALAR
BÖLÜM 7 ÖRNEK OLAYLAR
BÖLÜM 8 WINQSB

Kapat