Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254397493
13668866
Rekreasyon (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)
Rekreasyon (Disiplinlerarası Yaklaşım ve Örnek Olaylar)
308.00
1948 yılında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile boş zaman, “evrensel bir insan hakkı” olarak tanınmıştır. Süreç içinde bu kavrama ilişkin atfedilen anlamlar ve yürütülen akademik çalışmalar, farklı ancak birbiri ile ilişkili konular üzerinden gelişme göstermiştir. Günümüzde ise konu ile yakından ilişkisi bulunan rekreasyon aktiviteleri, dengeli ve sağlıklı bir yaşamın temel unsuru olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla boş zaman, serbest zaman ve rekreasyon gibi birbirleri ile yakından ilişkili kavramların çeşitli uzmanlık alanlarının farklı perspektiflerinden ele alınması bir zorunluluk hâline gelmiştir.
Disiplinlerarası bakış açısıyla yaklaşık bir yılı aşkın sürede ortaya konan bu eser, rekreasyon kavramını sadece teorik kapsamda incelemekle sınırlı kalmayıp farklı birçok bilim alanı ile olan ilişkisini örnek olaylara da yer vererek ortaya koymaktadır. Bu kapsamda kitapta rekreasyon; turizm, çevre, pazarlama, yönetim, planlama, spor, yerel yönetimler, koruma, rehberlik, gönüllülük, sağlık, sosyoloji, kültür, gastronomi, teknoloji gibi çok geniş bir yelpazede ve farklı bilim alanlarının bakış açısıyla ele alınmıştır.
Kitabın; başta bilim dünyası, sektör çalışanları ve öğrenciler olmak üzere rekreasyon alanı ile ilgili tüm paydaşlara katkı sağlaması temennisiyle…
Kapat