Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756628010
12996457
Köşk'teki Hakim
Köşk'teki Hakim
320.00
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Orta AnadoluA’dan 864 rakımlı tepeye çıkaran faktörler, kişiliği, yaşam biçimi hep merak edildi, kimliğii hakkında çok şeyler söylendi.
Sezer açıklamıyor, gösteriyor. Eylemleriyle kazanıyor. Seveni de sevmeyeni de anlıyor Sezer’i.
“Binbir entrikanın geçtiği saray” olarak nitelendirilen Çankaya Köşkü’nde “Devlet rutin dışına çıkabilir” diyen devlet adamlarından sonra, Sezer’in varlığı demokratik hukuk devleti açısından bir güvence sayılmalı. Kişisel hataları, paylaşmadığımız görüşleri mutlaka vardır, bu doğaldır da, ama bir şey daha var: Sezer’in yüzü halka dönük. Bu özelliği onu, ne derin güç merkezlerinin, ne küçük bir iş adamı grubunun, ne de ayrıcalıklı zümrelerin değil, bütün Türkiye’nin Cumhurbaşkanı yapıyor.
Sezer’in cumhurbaşkanlığı olağanüstü süreçten geçen Türkiye’de ekonominin, siyasetin, basının, hukukun, demokrasinin, bilimin normale dönmesi gerektiğini dayatıyor.
Cumhurbaşkanı Sezer de siyasetçi kumpaslarının, çıkar gruplarının, sahte değerlere yenik düşerek yalnızlaşmaz, soylu düşünceleri ayağa kaldırmak yolunda bir kıvılcım çakabilirse; Çankaya Köşkü’nün kalın duvarları arasında yalnızlık hissetmeyecek, gözleri açık veda etmeyecek yaşama.
Umulur ki Sezer de yeni bir “umut işkencesi” olmasın.
Kapat