Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756628454
12998218
Kıbrıs'ın Turuncusu
Kıbrıs'ın Turuncusu
192.00
Bu kitabın en büyük zenginliği, Kıbrıs sorununu yaratan etkenlerin siyasal bilimler, antropolojik, sosyopolitik ve sosyo psikolojik yönlerinin değişik uzman kalemler tarafından ele alınmış olmasıdır. Hem kuramsal hemde deneyimsel eleştiri üzerine inşa edilen elinizdeki bu kitap tam anlamıyla Kıbrıslı bir sestir.

Dört Türk ve dört Rum yazarın makalelerinin yer aldığı kitapta, Kıbrıs sorununun oluşumundaki olgulara ve çözümündeki güçlüklere parmak basılarak çok boyutlu konu başlıkları kitabın çok yönlü bir çalışma olduğunu da gözler önüne seriyor.

Nicos Trimikliniotis, Ulus Ötesi Devlet: Çok Uluslu, Çok Kültürlü Federal Kıbrıs Vatandaşlığı Potansiyeli; Caesar V. Mavratsas, Kıbrıs Rum Kimliği ve Kıbrıs Nehir, Bir Köprü ve Bir Ölü Bölge; Andreas Panayiotou Sınır Tecrübeleri: Kıbrıs Solunun Vatanseverlik Anlayışını Açıklamak (Üzerine); Bakır Çağlar, Avrupa Birliği ve Kıbrıslı Türkler; Mehmet Hasgüler,Kıbrısta karşılaştırmalı Eleştirel Yöntem Işığında Ulusçu Tatmin ve Siyasal denge Modeli; Ümit İnatçı, Kıbrıslı Türklerin Kuşatılmışlık Hali; Muhittin Tolga Özsağlam Kuzey Kıbrısta Milliyetçi Akımlar Üzerine Düşünceler.
Kapat