Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786053954439
13335153
Fizyoloji Laboratuarı
Fizyoloji Laboratuarı
107.00
Özellikle biyoloji öğrencilerinin fizyoloji laboratuar çalışmalarında kullanabilecekleri bu kitap, fizyoloji dersini alan diğer fakülte ve bölümlerin ihtiyacını da karşılayabilecek seviyededir. Bu kitaba yapılabilir nitelikte olan çalışmalar dâhil edilmiştir. Her üniversitenin imkânlarının farklı olduğu göz önüne alınarak bazı konularda birkaç değişik deney seçeneği sunulmuştur.


İÇİNDEKİLER
Bölüm A – Fizyolojik Kavramlar
Homeostaz ve Negatif Feedback Mekanizmasının Termostat Örneği ile Gösterilmesi
Homeostaz İçin Kurbağa Deneyi
Homeostaz İçin Balık Deneyi
Bölüm B – Hücre
Mikroskobun İncelenmesi
Mikroskopta İlk Çalışma ve Mikroskopta Görüntü Özellikleri
Hücrenin İncelenmesi
Mikroskopta Ölçme
Mikroskopta Yaklaşık Ölçüm
Diffüzyonun İncelenmesi
Ozmozun İncelenmesi
Hücre Zarından Moleküllerin Geçişinin İncelenmesi (Dializ)
Enzimler ve Enzim Aktivitesinin Gösterilmesi
Enzim Konsantrasyonun Enzim Aktivitesine Etkisi
Substrat Konsantrasyonun Enzim Aktivitesine Etkisi
Sıcaklığın Enzim Aktivitesine Etkisi
pH Değerinin Enzim Aktivitesine Etkisi
Bölüm C – Dokular
Epitel Doku
Bağ Dokusu
Kıkırdak Dokusu
Kemik Dokusu
Kas Dokusu
Kan Dokusu
Bölüm D – Kalp ve Dolaşım Sistemi
Memeli Kalbinin Yapısının İncelenmesi
Kalp Kasının Çalışmasının İncelenmesi
Kalp Sesleri
Elektrokardiogram (EKG)
Kılcal Damar Dolaşımı
Kılcal Damar Dolaşımı Üzerine Etkili Olan Bazı Maddelerin İncelenmesi
Tansiyon
Nabız
Bölüm E – Akciğerler ve Solunum
Memeli Solunum Sisteminin Yapısının İncelenmesi
Spirometre ile Akciğer Hacim ve Kapasitelerinin Ölçümü
Solunumda Karbondioksit Çıkışının Gösterilmesi
Nefesteki ve Atmosferdeki Karbondioksitin Karşılaştırılması
Hayvanlarda Meydana Gelen Karbondioksitin Ölçümü
İnsanda Meydana Gelen Karbondioksitin Ölçülmesi
Bölüm F – Nörofizyoloji
Kurbağa Siyatik Sinirinde İletimin Gösterilmesi
Bölüm G – Beyin
Memeli Beyninin İncelenmesi
Memeli Gözünün İncelenmesi
En Yakın Görüş Noktasının Belirlenmesi
Snellen Tablosu ile Görme Keskinliğinin Belirlenmesi
İnsan Gözünde Kör Noktanın İncelenmesi
Göz ile Fotoğraf Makinesinin Karşılaştırılması
Tek Gözle Uzaklığın Belirlenmesi
Renk Körlüğünün Araştırılması
İşitme ile İlgili Rinne ve Weber Testleri
Kurbağada Denge Hareketi
Dokunma Duyusunun Algılanması
Basınç Duyusunun Algılanması
Sıcak ve Soğuğun Algılanması
Sıcak ve Soğuğun Algılandığı Yerler
Duyu Yanılması
Koku Duyusunun Adaptasyonu
Tat Duyusunun Alınmasının Süresi
Tat Duyularının Lokalizasyonu
Tat Duyusunun Eşik Şiddeti
Bölüm H – Omurilik ve Perifal Sinir Sistemi
Refleks 99
Spinal Refleksin Kurbağada İncelenmesi
Bölüm I – İskelet ve Düz Kasın Karşılaştırmalı Fizyolojisi
Kas Yorgunluğu
Bölüm J – Gastrointestinal Sistem
Temel Organik Besin Maddelerinin Araştırılması
Karbohidratların Tükrük Amilazı ile Sindirimi
Karbohidratların Pankreatik Amilazı ile Sindirimi
Fibrin Proteininin Sindirimi
Pepton Proteininin Sindirimi
Yumurta Proteininin Sindirimi
Yağların Sindiriminin Süt ile Gösterilmesi
Yağ Sindiriminin Bitkisel Yağ ile Gösterilmesi
Bölüm K – Endokrin Sistem
Balıkta İnsülin Şoku
Bölüm L – Üreme
Kurbağada Spermlerin İncelenmesi
İnsanlarda Spermlerin Mikroskobik İncelenmesi
Immunolojik Gebelik Testi
Bölüm M – Renal Sistem
Memeli Böbreğinin İncelenmesi
İdrar Analizleri

  • Açıklama
    • Özellikle biyoloji öğrencilerinin fizyoloji laboratuar çalışmalarında kullanabilecekleri bu kitap, fizyoloji dersini alan diğer fakülte ve bölümlerin ihtiyacını da karşılayabilecek seviyededir. Bu kitaba yapılabilir nitelikte olan çalışmalar dâhil edilmiştir. Her üniversitenin imkânlarının farklı olduğu göz önüne alınarak bazı konularda birkaç değişik deney seçeneği sunulmuştur.


      İÇİNDEKİLER
      Bölüm A – Fizyolojik Kavramlar
      Homeostaz ve Negatif Feedback Mekanizmasının Termostat Örneği ile Gösterilmesi
      Homeostaz İçin Kurbağa Deneyi
      Homeostaz İçin Balık Deneyi
      Bölüm B – Hücre
      Mikroskobun İncelenmesi
      Mikroskopta İlk Çalışma ve Mikroskopta Görüntü Özellikleri
      Hücrenin İncelenmesi
      Mikroskopta Ölçme
      Mikroskopta Yaklaşık Ölçüm
      Diffüzyonun İncelenmesi
      Ozmozun İncelenmesi
      Hücre Zarından Moleküllerin Geçişinin İncelenmesi (Dializ)
      Enzimler ve Enzim Aktivitesinin Gösterilmesi
      Enzim Konsantrasyonun Enzim Aktivitesine Etkisi
      Substrat Konsantrasyonun Enzim Aktivitesine Etkisi
      Sıcaklığın Enzim Aktivitesine Etkisi
      pH Değerinin Enzim Aktivitesine Etkisi
      Bölüm C – Dokular
      Epitel Doku
      Bağ Dokusu
      Kıkırdak Dokusu
      Kemik Dokusu
      Kas Dokusu
      Kan Dokusu
      Bölüm D – Kalp ve Dolaşım Sistemi
      Memeli Kalbinin Yapısının İncelenmesi
      Kalp Kasının Çalışmasının İncelenmesi
      Kalp Sesleri
      Elektrokardiogram (EKG)
      Kılcal Damar Dolaşımı
      Kılcal Damar Dolaşımı Üzerine Etkili Olan Bazı Maddelerin İncelenmesi
      Tansiyon
      Nabız
      Bölüm E – Akciğerler ve Solunum
      Memeli Solunum Sisteminin Yapısının İncelenmesi
      Spirometre ile Akciğer Hacim ve Kapasitelerinin Ölçümü
      Solunumda Karbondioksit Çıkışının Gösterilmesi
      Nefesteki ve Atmosferdeki Karbondioksitin Karşılaştırılması
      Hayvanlarda Meydana Gelen Karbondioksitin Ölçümü
      İnsanda Meydana Gelen Karbondioksitin Ölçülmesi
      Bölüm F – Nörofizyoloji
      Kurbağa Siyatik Sinirinde İletimin Gösterilmesi
      Bölüm G – Beyin
      Memeli Beyninin İncelenmesi
      Memeli Gözünün İncelenmesi
      En Yakın Görüş Noktasının Belirlenmesi
      Snellen Tablosu ile Görme Keskinliğinin Belirlenmesi
      İnsan Gözünde Kör Noktanın İncelenmesi
      Göz ile Fotoğraf Makinesinin Karşılaştırılması
      Tek Gözle Uzaklığın Belirlenmesi
      Renk Körlüğünün Araştırılması
      İşitme ile İlgili Rinne ve Weber Testleri
      Kurbağada Denge Hareketi
      Dokunma Duyusunun Algılanması
      Basınç Duyusunun Algılanması
      Sıcak ve Soğuğun Algılanması
      Sıcak ve Soğuğun Algılandığı Yerler
      Duyu Yanılması
      Koku Duyusunun Adaptasyonu
      Tat Duyusunun Alınmasının Süresi
      Tat Duyularının Lokalizasyonu
      Tat Duyusunun Eşik Şiddeti
      Bölüm H – Omurilik ve Perifal Sinir Sistemi
      Refleks 99
      Spinal Refleksin Kurbağada İncelenmesi
      Bölüm I – İskelet ve Düz Kasın Karşılaştırmalı Fizyolojisi
      Kas Yorgunluğu
      Bölüm J – Gastrointestinal Sistem
      Temel Organik Besin Maddelerinin Araştırılması
      Karbohidratların Tükrük Amilazı ile Sindirimi
      Karbohidratların Pankreatik Amilazı ile Sindirimi
      Fibrin Proteininin Sindirimi
      Pepton Proteininin Sindirimi
      Yumurta Proteininin Sindirimi
      Yağların Sindiriminin Süt ile Gösterilmesi
      Yağ Sindiriminin Bitkisel Yağ ile Gösterilmesi
      Bölüm K – Endokrin Sistem
      Balıkta İnsülin Şoku
      Bölüm L – Üreme
      Kurbağada Spermlerin İncelenmesi
      İnsanlarda Spermlerin Mikroskobik İncelenmesi
      Immunolojik Gebelik Testi
      Bölüm M – Renal Sistem
      Memeli Böbreğinin İncelenmesi
      İdrar Analizleri

      Stok Kodu
      :
      9786053954439
      Boyut
      :
      16x23,5
      Sayfa Sayısı
      :
      132
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      Şubat, 2011
      Kapak Türü
      :
      Karton kapak
      Kağıt Türü
      :
      Kitap Kağıdı
      Dili
      :
      Türkçe
      Resim Sayısı
      :
      1
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
  • Yeni Gelenler
Kapat