Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789758307715
12961768
Artçı Sarsıntılar
Artçı Sarsıntılar
336.00
"Yılmaz Uçar'ın öyküleri, duru bir Türkçe ve akıcı bir dille yazılmış. Sıradan insanlarımızın günlük yaşamları işleri, uğraşları, yaşam sürecinde karşılaştıkları sorunlara zorluklara karşı anlık tavırları akıcı bir dille sergileniyor. Yılmaz Uçar'ın öykülerinin her biri sürükleyici. İlgiyle izlenecek bir yapıt..."
-Yılmaz Elmas-

"Gerçekçi, otantik, sevimli ve sevecen öyküleri var Yılmaz Uçar'ın; birde inadı ve kararlılığı. Kendisi gibi tıpkı. İnsan damarını yakalamasını bilen öyküleriyle toplumcu gerçekçi anlayışla üretmeye devam ediyor Ağır işçiliğine yakışan çarpıcılığın tam anlamıyla etkili olabilmesi için gerilimi ve ayrıntı yoğunluğunu azaltması gerekir diye düşünüyorum. Öyküleriyle birlikte sunduğu güncesindeki içtenlik ve sevimlilikse tam Yılmaz Uçar'a özgü. Edebiyatımızın belli bir kesimine yönelen bu nesnel gözlükten birçok şey öğrenmek hoş oluyor doğrusu..."
-Öner Yağcı-

"Adını ilk kez dergilerde görmüştüm Yılmaz Uçar'ın. Kiraz, Gerçek Sanat, Varlık ve Karşı Edebiyat dergilerinde. Öykülerinde, toplumcu gerçekçi sanatla, bu anlayışa bağlı ürünler sergilemiş Yılmaz Uçar. İçerik, söylem, anlatılan şey biçimsel denemelerden, öykülerin şekilsel temellendirmelerinden öne çekilmiş görüntüsü veriyor. Bu da yazarın sanat anlayışından kaynaklanıyor elbette ki. Yazar personajlarını (eser kahramanlarını) günlük pratik hayatın içinden seçiyor ve onları, günümüzün insanları olarak yaşanan olaylarla bütünleştirip sergiliyor. Yılmaz Uçar, duyarlı bir yazar. Her gün gelişme kaydetmek için araştıran, okuyan, sabırla çalışan bir insan..."
-Yılmaz Arslan-
(Arka Kapak)
Kapat