Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786051337593
13076695
Yönetim ve Organizasyon
Yönetim ve Organizasyon
154.00
Bu kitap, işletme eğitimi veren fakülte ve yüksekokul öğrencilerine yararlı olması amacıyla hazırlanmıştır. Kitapta ilk olarak yönetim biliminin tarihsel gelişimine daha sonra yönetimin temel fonksiyonları olan planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon, denetim ve karar verme kavramlarına yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, yöneticilik ve liderlik konularına ve son iki bölümde ise modern yönetim yaklaşımlarından sistem yaklaşımı, durumsallık yaklaşımı, z teorisi, toplam kalite yönetimi, çatışma yönetimi, kriz yönetimi, zaman yönetimi, stratejik yönetim, istisnalarla yönetim, kıyaslama yaklaşımı, öğrenen organizasyonlar, değişim mühendisliği, dış kaynaklardan yararlanma, şebeke organizasyon ve küçülme yaklaşımları ele alınmıştır.
Kitaptaki konular, tablo ve şekiller yanında yaşanmış örnek olaylarla desteklenmiş; çalışma boyunca akıcı bir yazım tarzının oluşturulmasına ve geliştirilmiş test sorularıyla öğrenmenin pekiştirilmesine dikkat edilmiştir.
İnsanlık tarihi kadar eskilere uzandığını gördüğümüz yönetim kavramının modern çağımızdaki ilkeler doğrultusunda okuyucu ile buluşturulması amaçlanmıştır.
Kapat