Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786057846471
13669559
Uygulamadan Kurama Açık ve  Uzaktan Öğrenme
Uygulamadan Kurama Açık ve Uzaktan Öğrenme
105.00
Açık ve uzaktan öğrenme 21. yüzyıl eğitim gündemini en fazla meşgul eden alanlardan biri olarak durmaktadır. Disiplinlerarası bir bilim alanı olarak açık ve uzaktan öğrenme diğer birçok alandan farklı olarak kuramdan uygulamaya değil uygulamadan kurama doğru bir gelişim süreci sergilemiştir. 1800'lü yılların başında mektupla öğretimden 21. yüzyılın ilk çeyreğinde yapay zekâ teknolojilerine kadar her teknolojik gelişme açık ve uzaktan öğrenmede kendine yer bulmuştur. Kuramsal çalışmalar, uygulamadaki bu hız ve zenginliğin hep gerisinde kalmıştır. Alanın en önemli eksikliği olarak kabul edilen kuramsal kıtlık aslında alanın kendine özgü doğasını yansıtmaktadır. Bu nedenle kitabın adında "uygulamadan kurama" ifadesi kullanılmıştır.
Kitapta alanın çıkış noktası olarak görülen öğrenmenin doğası ve açıklık felsefesi ilişkili bir bütün olarak ele alınmıştır. Bununla birlikte uzaktan eğitimin tarihsel gelişimi, günümüzdeki uygulamaları ve gelecek öngörülerine yer verilmiştir. Özellikle açık ve uzaktan öğrenme alanı ile ilgili kuramsal çalışmalara ve yaklaşımlara geniş yer ayrılmıştır. Açık ve uzaktan öğrenmenin gerçekleşebilmesi için vazgeçilmez olan özerklik ve kendi kendine öğrenme, alana ilişkin disiplin tartışmaları, kavramlar ve tanımlar kitapta yer verilen diğer önemli konulardır.
Bu kitap temelde önemli sorularla başlamış ve daha da önemli sorularla sonlanmıştır. Kitabın son bölümü, kısa ve uzun vadede cevaplanması beklenen sorulara ayrılmıştır. Böylece alanla ilgilenen herkesin yararlanabileceği ve ilham alabileceği zenginlikte bir kaynak oluşturulmuştur.
Kapat