Urla Yarımadası'nda Bağcılık Ve Şarapçılık Tarihi Gerçekler
Liste Fiyatı :
0,00 TL
9786054554874
13635978
https://www.eren.com.tr/kitap/urla-yarimadasinda-bagcilik-ve-sarapcilik-tarihi-gercekler-p13635978.html
Urla Yarımadası'nda Bağcılık Ve Şarapçılık Tarihi Gerçekler
0.00
Bağların ilk çıkışı günümüzden yüz bin sene öncesinde başlayan ve binlerce yıllık gelişimin neticesi
olarak ortaya çıkan üzümün besin değeri ve şeker içermesi, yaygın tüketilmesinin de önemli bir sebebidir.
Şarabın miladı Hacı Firuz Tepesi'ndeki bir mağarada bulunan kaplardaki kalıntılarda saptanan tartarik
asidin M.Ö. 4500 yıl öncesini göstermesi ve yaş tayinin C14 metodu ile saptanması ile olmuştur. Şarap
başlangıçta asillerin, rahiplerin ve zenginlerin içeceği olmuş, daha sonra özgür erkekler ve kadınlara da
şarap içme hakkı verilmesiyle, şarap halkla paylaşılınca hem üretim artmış hem de yaygın tüketilmeye
başlamıştır...
- Açıklama
- Bağların ilk çıkışı günümüzden yüz bin sene öncesinde başlayan ve binlerce yıllık gelişimin neticesi olarak ortaya çıkan üzümün besin değeri ve şeker içermesi, yaygın tüketilmesinin de önemli bir sebebidir. Şarabın miladı Hacı Firuz Tepesi'ndeki bir mağarada bulunan kaplardaki kalıntılarda saptanan tartarik asidin M.Ö. 4500 yıl öncesini göstermesi ve yaş tayinin C14 metodu ile saptanması ile olmuştur. Şarap başlangıçta asillerin, rahiplerin ve zenginlerin içeceği olmuş, daha sonra özgür erkekler ve kadınlara da şarap içme hakkı verilmesiyle, şarap halkla paylaşılınca hem üretim artmış hem de yaygın tüketilmeye başlamıştır...Stok Kodu:9786054554874Boyut:135-210-Sayfa Sayısı:192Baskı:1Basım Tarihi:2023-09-16Kapak Türü:Karton kapakKağıt Türü:Kitap KağıdıDili:TürkçeResim Sayısı:1
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Yeni Gelenler