Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli
Aslı Çelikel Güngör,
Aybuke Ceyhun Sezgin,
Büşra Meltem Türkmen,
Ecem İnce Karaçeper,
Emel Memiş Kocaman,
Erkan Denk,
Hilal Keskin,
Kansu Gençer,
Leyla Eren Karahan,
Mevlüde Daşbaşı,
Münevver Kaya¸ Özkan Demir,
Ömür Alyakut,
Rıfat Pir,
Seher Arslan,
Semra Gürbüz,
Süleyman Can Sümerkan,
Turgay Bucak,
Tülay Polat Üzümcü,
Yıldız Ünlü
Nobel Akademik Yayıncılık
Liste Fiyatı :
330,00 TL
9786253976941
13669491
https://www.eren.com.tr/kitap/turkiyenin-geleneksel-peynirleri-ve-peynir-turizmi-potansiyeli-p13669491.html
Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli
330.00
Bu kitap, Türkiye'nin yedi bölgesine ait tüm şehirlerinde geleneksel yöntemler kullanılarak üretimi devam eden peynirleri bir araya getirmiştir. Bir anlamda Türkiye'nin peynir envanteri ortaya çıkarılmıştır. Tespit edilen peynir türleri ile ilgili geçmişte yapılmış çalışmalara da değinilerek yörelerin peynir kültürü ve hafızası sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi adına kayıt altına alınmıştır. Bu özverili ve dikkatli çalışma sonucu, peynir turizminin Türkiye'de bir niş turizm pazarı olarak değerlendirilmesi gerektiği ve turizm hareketliliğinin yıl geneline yayılması için destekleyici olabileceği söylenebilir. Kitap; içerik ve sunduğu bilgiler açısından geleneksel yöntemlerle peynir üretimini sürdüren üreticilere, peyniri damaklarından düşürmeyen tüketicilere, peynir üzerine çalışma yapan akademisyenlere ve tüm ilgililere önemli katkılar sunacaktır.
- Açıklama
- Bu kitap, Türkiye'nin yedi bölgesine ait tüm şehirlerinde geleneksel yöntemler kullanılarak üretimi devam eden peynirleri bir araya getirmiştir. Bir anlamda Türkiye'nin peynir envanteri ortaya çıkarılmıştır. Tespit edilen peynir türleri ile ilgili geçmişte yapılmış çalışmalara da değinilerek yörelerin peynir kültürü ve hafızası sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi adına kayıt altına alınmıştır. Bu özverili ve dikkatli çalışma sonucu, peynir turizminin Türkiye'de bir niş turizm pazarı olarak değerlendirilmesi gerektiği ve turizm hareketliliğinin yıl geneline yayılması için destekleyici olabileceği söylenebilir. Kitap; içerik ve sunduğu bilgiler açısından geleneksel yöntemlerle peynir üretimini sürdüren üreticilere, peyniri damaklarından düşürmeyen tüketicilere, peynir üzerine çalışma yapan akademisyenlere ve tüm ilgililere önemli katkılar sunacaktır.Stok Kodu:9786253976941Boyut:16,5x24Sayfa Sayısı:480Basım Yeri:AnkaraBaskı:1Basım Tarihi:Ekim, 2023Kapak Türü:Karton kapakKağıt Türü:Kitap KağıdıDili:TürkçeResim Sayısı:1
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Yeni Gelenler