Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Türk Milletinin Manifestosu Yeniden Büyük Açılım Cevdet Yalçın Türk Milletinin Manifestosu Yeniden Büyük Açılım Cevdet Yalçın

Türk Milletinin Manifestosu Yeniden Büyük Açılım

Liste Fiyatı : 120,00 TL
9786054393008
305665
Türk Milletinin Manifestosu Yeniden Büyük Açılım
Türk Milletinin Manifestosu Yeniden Büyük Açılım
120.00
Cevdet Yalçın, bu topraklar üzerinde oynanan oyunları, yıllardır bir yurtsever sorumluluğu ile uykusuz kalmak, huzursuz olmak pahasına da olsa durmadan, yılmadan izliyor. Onun izle-nimleri arasında kesin olarak saptadığı bir olgu var. Birileri bu ülkenin bir adım bile ileri gitmesini istemiyor. Bu ülke tam ayağa kalka-cağı an, o birileri, onu paçasından tutup aşağı çekiyor ve onun ayağa kalkmasını engelliyor. Sağ-Sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Gerici-İlerici gibi sorunlar yaratılarak çıkmazlara, açmazla-ra sürükleniyor. Sürekli gerilim yaratılıyor ve Türkiye, yarım yüzyıldır bu sorunlarla uğraşı-yor. Üstelik bu yaşananların başlangıcı da yeni değil. Türk tarihinin her aşamasında bunu görmek mümkündür. Osmanlı ile hızlanan ve genç Cumhuriyeti de içine alan bir süreç bu.
Peki, bütün bunlar niye?
Yanıtı çok kolay:
Olayları geçmişten alıp günümüze taşıyarak iyi analiz edersek, iç ve dış şer odaklarının, bu topraklar üzerinde hiçbir zaman güçlü bir devlet istemediğini; bunların tarihin her aşa-masında el ele vererek bu devleti yok etmek için ellerinden gelen her şeyi uydurduklarını görürüz.
Haçlı seferleri,
İç isyanlar,
Etnik, dinsel ve mezhepsel kışkırtmalar,
Megalo idea,
Asala, Diaspora ve daha niceleri
Bunlar, hep o belli odakların sahneye koyduk-ları oyunun parçaları
Hepsinde temel felsefe aynı:
BÖL VE YÖNET
Kapat