Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Türk Denizciliği ve Deniz Ticareti Kaynakları (Ciltli) Tülay Duran

Türk Denizciliği ve Deniz Ticareti Kaynakları ( Ciltli )

Liste Fiyatı : 374,00 TL
9789756926090 -1
13231667
Türk Denizciliği ve Deniz Ticareti Kaynakları ( Ciltli )
Türk Denizciliği ve Deniz Ticareti Kaynakları ( Ciltli )
374.00
Yeryüzünün neresinde ve zamanın hangi noktasında olursa olsun meslek ve sanat, geçmiş uygarlıkların kültür, dini inanç ve düşünce izlerini taşır. Bir önceki kültür bir sonraki için daima basamak oluşturmuştur.

Bu olgu, tabiidir ki denizcilik mesleği için de geçerlidir; ancak onu diğerlerinden farklı kılan, dünyamızdaki 1.4 milyar kilometreküp suyun yüzde 95'inin, tuzlu su halinde denizler ve okyanuslarda bulunmasıdır. İşte bu nedenle deniz ve denizcilik, tarihin önemli inceleme alanlarını oluşturmuştur.

Türk deniz ticareti konusunda, olabildiğince Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'nin bilgi birikimi ve kaynaklarından yararlanılarak, günümüze kadar açılabilmiş bulunan Osmanlı arşivlerine ulaşılabildiğince kayda geçen defter kayıtları, el yazması eserler, Osmanlıca basılı salnameler, yıllıklar, yerli ve yabancı basılı eserler, doktora tezleri, süreli yayınlar, gazeteler, kataloglar, ansiklopediler ve sözlüklerde çalışmalar yaparak, bu kaynak kitap yayımlandı.

Bu kitabın yayımlanmasının amacı, gelecekte deniz ticareti tarihi ile ilgili araştırma yapacak kişilere, ışık tutmak ve yardımcı olmaktır.
(Tanıtım Yazısından)
Kapat