Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254279003
13669251
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği
280.00
Çalışma hayatındaki her bireyin sağlık ve güvenliğinin korunması, toplum sağlığı için önemlilik arz etmektedir. Toplumda hemen hemen bütün insanlar, hayatlarının bir döneminde çalışma hayatının içindedirler. İş yerinde bulunan çeşitli ortam faktörlerinin, çalışan kişinin sağlığı üzerinde etkileri olmakla birlikte iş yerinde bulunan çeşitli faktörlerin çevre üzerinde ve iş yerinin genel anlamda toplum sağlığı üzerinde de etkileri vardır. Bu etkilerinin incelenmesi ve olumsuz etkilenimlerin önlenmesi konuları, “iş sağlığı ve güvenliği” biliminin temel ilgi alanını oluşturur.
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği kitabı “İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Özel Alanlar” olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım, dokuz bölümden oluşmaktadır: iş sağlığı ve güvenliği temel bilgiler, iş sağlığı epidemiyolojisi, risk değerlendirmesi-risk yönetimi, iş sağlığı ve güvenliğinde riskli gruplar, meslek hastalıkları ve işle ilgili hastalıklar, iş kazaları, iş sağlığı ve güvenliğinde ergonomi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı. İkinci kısım altı bölümden oluşmaktadır: sanayi sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, tarım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, turizm sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, sağlık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, mesleksel toksikoloji, iş sağlığı güvenliği ve beslenme.
İş sağlığı ve güvenliği alanındaki eğitimi alan öğrencilere ve iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine yarar sağlaması amacıyla hazırlanan bu kitap, konu ile ilgilenen tüm çalışmalara kaynak olarak kullanılması bakımından önemlidir.
Kapat