Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789752580077
13674290
Temel Dersler İlköğretim 2. Sınıf
Temel Dersler İlköğretim 2. Sınıf
22.00
Yeni öğretim yaklaşımına göre eğitim / öğretim, öğrencinin dış dünyaya ilişkin kendi bireysel bilgi, anlam ya da yorumlarını yapılandırması için yardım edilmesi süreci olarak görülmektedir. Yapılandırıcı yaklaşım olarak adlandırılan bu süreçte öğrenme, öğrencinin aktif çabası sonucu zihninde gerçekleşmektedir.


Yapılandırıcı öğrenme ortamlarında sorumluluklarını yerine getiren öğrencilerin; girişimci olma, kendini ifade etme, iletişim kurma, eleştirel gözle bakma, plan yapma, öğrendiklerini yaşamında kullanma gibi özelliklere sahip olmaları beklenmektedir. Ancak ders kitapları, sayfa sınırlılığı nedeniyle farklı zekâ türlerine sahip öğrencilerin bilgi, anlam ya da yorumlarını yapılandırmalarında yetersiz kalmaktadır. Bu bakımdan öğrencileri araştırmaya, bulduğu bilgileri yorumlamaya ve analiz etmeye yönlendirecek, böylelikle zihinsel becerilerini geliştirmelerini sağlayacak kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır.


Yayınevimizin ilköğretim 1-5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlamış olduğu “İlköğretim Temel Dersler Öğrenci Çalışma Kitapları“, yukarıda belirtilen ihtiyaçları karşılayacak niteliktedir. Kitaplarımızda, yeni ders programlarında yer alan tüm kazanımlara ve ilişkilendirmelere etkinliklerle yer verilmiştir. Etkinlikler, Çoklu Zekâ Teorisi'ne uygun olarak farklı zekâ alanlarına yönelik tasarlanmıştır.
Kapat