Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Tarihin Satıraralarında İngiliz Esir Murat Çulcu Tarihin Satıraralarında İngiliz Esir Murat Çulcu

Tarihin Satıraralarında İngiliz Esir

Liste Fiyatı : 166,40 TL
9789750137136
255374
Tarihin Satıraralarında İngiliz Esir
Tarihin Satıraralarında İngiliz Esir
166.40
İngiliz Esir adlı bu kitap beş ayrı makaleden oluşuyor ve yakın tarihimizin "satıraralarına" farklı bir açılım getiriyor.

Kut-ül Ammare'de esir edilen ingiliz Generali Townshend'in yakın dostu Rauf (Orbay) bey ile birlikte Mondoros Mütarekesini nasıl kotardığının anlatıldığı birinci makale, siyasi hayatımızın karanlık noktalarını günışığına çıkarıyor.

"Her Zaman Hilekar" adlı makalede Musul Meselesi'nin perde arkası gözler önüne seriliyor. Murat Çulcu bir başka makalede; kan, ateş, barut ve ölüm kokan ortamda, yaşamını salgın hastalıktan kırılan savaş göçmenlerine şehitlerin öksüz ve yetimlerine adayan isimsiz bir kahramanı ; Hamdi Bey'i tanıtıyor.

Bu, kitapta ayrıca; 20. yüzyılın başında İstanbul semalarında gerçekleştirilen balon uçuşlarına katılanların anıları ile gözlemleri yer alıyor ve Türk Hava Kuvvetleri'nin "kuruluş belgesi" okura sunuluyor, :

Murat Çulcu yazdığı eserleriyle kendisini kanıtlamış, derin dilgi ve birikimini siz kitap okuyucularıyla paylaşıyor. İngiliz Esiri
okuduğunuzda hiç duymadığınız, bilmediğiniz yeni şeylerin sevincini yaşayacağınıza inanıyoruz. Bu inancımıza sizlerde katılacaksınız.
(Tanıtım Yazısından)
Kapat