Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı Kudüs Hatırası : Souvenir of Jerusalem M. Murat Kargılı

Souvenir of Jerusalem / Kudüs Hatırası

M. Murat Kargılı IRCICA
Halit Eren
Liste Fiyatı : 46.235,06 TL
9789290633808
13302667
Souvenir of Jerusalem / Kudüs Hatırası
Souvenir of Jerusalem / Kudüs Hatırası
46235.058

Kudüs’ün posta kartları ve hatıra objelerinde şehrin tarihine dair bugüne kadar hakkıyla değerlendirilememiş bilgi kaynakları saklıdır. Şehri ziyaret edenlerin postaladıkları veya ayrılırken yanlarında götürdükleri kart ve objeler birer kültür mirasıdır ve hem kendi başlarına, hem de onlara ilişkin düşünceler ve amaçlar bakımından antropolojik değer taşırlar. Kudüs Hatırası bu mirasa ışık tutuyor. Kitapta kartpostalların, posterlerin ve Sn. Murat Kargılı’nın şahsî koleksiyonunda topladığı çeşitli objelerin fotoğraflarının reprodüksiyonları açıklamalarla beraber yer alıyor.

Kitap IRCICA’nın Kudüs ve Filistin Etüdleri Serisi içinde yayınladı. IRCICA daha önce Kudüs’ün tarihî fotoğraflarını albümlerde yayınlamıştı (Tarihî Fotoğraflarla Kudüs, 2009; Geçmişten Bugüne Tarihî Fotoğraflarla Kudüs, 2015); kartpostal ve zanaat eseri objelerle ilgili bir çalışmayı ise ilk defa yayınlıyor.

Kitabın ilk bölümü kartpostallara ayrılmış olup mahalleler, yapılar ve günlük yaşamdan sahneler hakkında açıklamalar bulunuyor. İkinci bölümde poster, kartvizit, gravür ve haritalar gibi basılı malzeme ele alınıyor. Son bölümde ise Kudüs’te yapılmış hatıra objeleri yer alıyor.

IRCICA Kudüs’ün tarihi ve kültür mirası üzerine yürüttüğü araştırma ve yayın programları çerçevesinde şehrin 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarındaki görünümlerini yansıtan bu albümü yayınlamaktan memnuniyet duyuyor. Albümdeki 150’den fazla illüstrasyon okuyucuyu Kudüs’te bir yolculuğa taşıyor: o şehir ki tarihindeki en uzun devlet yönetimini Müslümanların yönetiminde yaşamış.

Kudüs Hatırası bu şehir ile ilgilenenler için zevkle okunan bir bilgi hazinesi ve tüm okuyucuların beğeneceği bir kitap.

Kapat