Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Parola: Afrika İşareti: Akdeniz Ali Külebi

Parola : Afrika İşareti : Akdeniz

Liste Fiyatı : 95,00 TL
9789757115526
186490
Parola : Afrika İşareti : Akdeniz
Parola : Afrika İşareti : Akdeniz
95.00
Televizyon kumandası kanalları dolaşırken karşınıza hep aynı tip çıkıyor. Sarışın, zenci, esmer de olsa hep aynı tip: Rambo... Bu tipleme dünya jandarmasının televizyon kanalları aracılığıyla devletleri, ulusları kurşun bile atmadan psikolojik açıdan denetim altında tutmak için kullandığı bir simge...

Yaşlı yerküremizde kahraman denilince artık akla ithal malı Rambolar geliyor.

Ali Külebi bu Atlantik ötesi kahraman tiplemesine kafayı takmış. Oturmuş. Türkiye'ye yönelik var olan ve olası tehditleri göz önünde bulundurarak bir savaş kurgu romanı kaleme almış.

Ali Külebi savaş kurgu romanı yazmış ama asker değil. Asker kökenli de değil.1945'te Antalya'da doğan Külebi,14 yaşından başlayarak askeri konularla, özellikle de havacılıkla ilgilenmiş. Özel pilot lisansı ve paraşütçü brövesi almış.

Babası Cahit Külebi'nin Kültür Ataşesi ve Milli Eğitim Müfettişi olarak İsviçre'de görevli bulunduğu yıllarda Almanca da öğrenen Ali Külebi. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra uzun yıllar Kanada'da özel sektörde yönetici olarak çalışmış.

Yazarın diğer bir ilgisi de taekwondo. Külebi, Türkiye Taekwondo Federasyonu Asbaşkanlığı görevini de sürdürmüş.

İyi derecede İngilizce ve Almanca, orta derecede Fransızca bilen yazar, halen Ankara Üniversitesine bağlı bir sivil toplum kuruluşunun yöneticiliğini yapmakta.

Bu kitapla ülkemizde eksik olduğuna inandığımız yeni bir türe adım atıldığını düşünmekteyiz.
Kapat