Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Osmanlının Hizmetkarı Galip Ali Paşa Rızvanbegovic Stocevic %10 indiri

Osmanlının Hizmetkarı Galip Ali Paşa Rızvanbegovic - Stocevic

Liste Fiyatı : 280,00 TL
9789752670778
222078
Osmanlının Hizmetkarı Galip Ali Paşa Rızvanbegovic - Stocevic
Osmanlının Hizmetkarı Galip Ali Paşa Rızvanbegovic - Stocevic
280.00
Yaşlı Paşa. okuduğu Kuranı Kerim'ini rahlesine bırakarak divandaki köşesine geçti ve düşünmeye başladı. Sultan Murat ve daha sonra da Fatih Sultan Mehmet'le bağlandıkları Osmanlı Devleti'ne. atalarından bu yana karşı koymamışlardı. Devleti Aliye'nin yanlışlıkları konusunda İstanbul'u uyarmış. haksızlıklara karşı koymuş ama isyan etmemişlerdi.

'Kanuni'ye kadar. Osmanlının o haşmetli ve çocuk yaştan itibaren savaş alanlarında ve akınlarda yetişen Sultanları nerede? ' diye sordu kendi kendine. Salih'in getirdiği kahveden bir yudum aldı. belki de Osmanlının en batı ucundaki bu serhat eyaletinin 400 yıldır ne kadar şehit verdiğini hatırlamak için:

En son Napoleon ordusu Akka'ya dayandığında. Cezzar Ahmet Paşa ve abisi Hacun. kaç Bosna ve Hersekliyi Devleti Aliye adına. Dini İslam adına kurbat etmemişlermiydi? Darendeli Ali Paşa ile birlikte Sırp İsyanlarında kaç evladını vermişti bu topraklar? Kavalalı'nın isyanında İngilizler Çanakkale'ye dayandıklarında da Devleti Aliye onlara 'yardıma koşun' dememişmiydi?
Kapat