Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786253930707
13674238
Olası Marmara Depremi Deniz Yollu Afet Yönetimi
Olası Marmara Depremi Deniz Yollu Afet Yönetimi
0.00
Bilim insanları, Marmara Bölgesi'nde şiddetli bir depremin olacağına işaret ediyor. Olası depremin ardından başta tahliye ve sevkiyat olmak üzere her türlü ulaşımın sağlanması için çeşitli ulaşım metotları değerlendiriliyor. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek kazanan “Olası Marmara Depremi'nde Deniz Araçlarının Etkin Rolünün Tespiti” projesinin bir çıktısı olarak kaleme alınan bu eserde de olası depremin ardından ülkemiz deniz envanterinin ve Marmara Bölgesi'ndeki liman ve kıyı yapılarının nasıl değerlendirilebileceği üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda, çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler, afet durumu için değerlendirilmiş, ardından ilgili kurum ve kuruluşlara deniz yollu afet eylem planı için uygulanabilecek öneriler verilmiştir.
Bu eserde, Türk askerî ve sivil deniz envanterinin afet durumunda bütünleşik yönetiminin nasıl sağlanabileceği üzerinde durulmuştur. Deniz araçlarının afet sonrası süreçte bütünleşik yönetiminin planlanmasının yanı sıra bölgedeki önemli kıyı yapılarının da afet durumunda nasıl kullanılabileceğinin esere dâhil edilmesi ile birlikte bu çalışma kapsamı, itibarıyla ülkemiz adına bir ilk niteliği kazanmıştır.
Marmara Bölgesi için afet sonrası süreçte deniz yolunun hayli önemli bir konumda olacağı aşikârdır. Kaleme alınan bu eserde de bu gerçeğin üzerinde tüm yönleriyle durulmuş ve afet öncesi süreçte özellikle de Marmara Bölgesi için yapılması gereken çalışmalar ile ilgili tavsiyeler verilmiştir.
Kapat