Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786253975944
13668518
Okuma Güçlüklerine Erken Müdahale
Okuma Güçlüklerine Erken Müdahale
175.00
Sevgili Okurlar,
Okuma, yaşamımızda temel bir beceridir. Ancak bazı çocuklar için bu beceriyi edinmek veya geliştirmek biraz daha fazla çaba gerektirebilir. Okuma güçlükleri, bireyin öz saygısını ve öz güvenini etkileyebilir, akademik başarıyı zorlaştırabilir ve hayatın çeşitli alanlarında birçok soruna yol açabilir. Ancak erken müdahale ve doğru yaklaşımlarla bu güçlüklerin üstesinden gelinebilir. Günümüzde artık okul öncesi dönemde okuma güçlüklerine temel oluşturan alanlar ve zorluklar bilinmekte ve eğitsel tedbirler alınabilmektedir.
Türkiye'de okuma güçlükleri ile ilgili bazı araştırmalar mevcuttur. Ancak okuma güçlüklerini tüm bileşenleri ile ele alan bir kitaba olan ihtiyaç, bizi Okuma Güçlüklerine Erken Müdahale kitabını alana kazandırmaya teşvik etmiştir. Bu kitap, tam da bu noktada okuma yazma sürecinin temel taşlarına odaklanarak çocukların okuryazarlık yolculuğuna güçlü adımlarla başlamalarına yardımcı olmayı amaçlar.
Kitabın içeriği, okuma güçlükleriyle başa çıkmak için güçlü bir temel oluş­turmanıza yardımcı olacak bilgileri ve stratejileri sunmaktadır. Bu kitapla, okul öncesi dönemde okuma güçlüklerini oluşturan zorlukları ve bu zorlukların ile­ri okuma becerilerini nasıl etkileyeceklerini fark etmenin yanı sıra erken tanı ve müdahalenin neden bu kadar kritik olduğu anlaşılacaktır. Alanın­da uzman, birbirinden değerli kitap bölümü yazarlarımızla erken dönem okuma güçlükleri alanında bilim insanlarımıza ve öğretmenlerimize yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Kapat