Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Neo-Liberal Politikaların İşçi Sınıfına Yansıması Hande Şahin Neo-Liberal Politikaların İşçi Sınıfına Yansıması Hande Şahin

Neo - Liberal Politikaların İşçi Sınıfına Yansıması

Liste Fiyatı : 288,00 TL
9789758072101
298505
Neo - Liberal Politikaların İşçi Sınıfına Yansıması
Neo - Liberal Politikaların İşçi Sınıfına Yansıması
288.00
1980-2000 yılları işçi sınıfı için zor yıllardır.1980 sonrası yasal düzenlemelerle oldukça gerileyen işçi hareketi, işçilerde önemli derecede bilinç aşınmasına neden olmuştur. Düşük ücretlerle ve yoğun mesai saatlerinde çalışmak zorunda olan işçiler, herhangi bir şekilde işlerini değiştirmeyi düşünmemekte ve işlerinden memnun olduklarını söylemektedirler. Türkiye koşullarında işsizliğin önemli bir problem olduğu göz önünde bulundurulursa, işçilerin yaşadığı kabullenmişlik halinin temelde öğrenilmiş bir çaresizlik olduğu anlaşılabilir. İşsiz kalmaktansa koşulları kabul etmeyi tercih etmek gibi.
Özetle işçi sınıfı hem yasal, hem ücret hem de sosyal yaşantı bakımından gerilemiştir. Neo liberal politikaların işçi sınıfı üzerindeki olumsuz etkisi 2000 sonrasında da devam etmektedir. Bu çalışmanın amacı da bu etkinin uzantılarını yapılan alan çalışması ile araştırmaktır. Ancak etkisinin boyutlarının tam anlamıyla belirlenebilmesi, daha derin ve çok sayıda alan ve teorik çalışmanın yapılmasına bağlıdır.
Kapat