Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Musul Sorunu Emperyalizm ve Kürtler %10 indirimli İhsan Şerif Kaymaz Musul Sorunu Emperyalizm ve Kürtler %10 indirimli İhsan Şerif Kaymaz

Musul Sorunu Emperyalizm ve Kürtler

Liste Fiyatı : 275,16 TL
9789753438193
854704
Musul Sorunu Emperyalizm ve Kürtler
Musul Sorunu Emperyalizm ve Kürtler
275.16
Bugün Musul, özerk Kürt bölgesi ve Irak devleti arasında belirsiz bir statüye sahip. Ve şehir, neredeyse 100 yıldır -başta Türkiye için olmak üzere- kanayan bir yara olmayı sürdürüyor. Musul yarasının kabuğu yüzyılı geçkin bir zamandır emperyalistler tarafından her fırsatta kaldırılıyor. Çünkü Musul petrolü üzerindeki rekabet de emperyalizmin herkesçe bilinen Kürt politikası da yüzyılı aşkın bir zamandır sürüyor.

Bu kitapta;

- İngilizlerin Şeyh Mahmut, Seyit Taha vb. aşiret operasyonlarıyla Türklerin bölge üzerindeki etkinliklerini azaltma oyunlarını,
-İngiltere ve Amerika'nın petrol pazarlıklarını,
-Abdülhamit'in vârisleri meselesini,
-Şeyh Sait ayaklanmasının sürece etkisi, bölgedeki Hıristiyanların -Nesturi, Keldani ve Ermenilerin- durumunu ve daha pek çok temel sorunu ayrıntılarıyla bulacaksınız.

Emperyalizmin Ortadoğu petrol pazarlıklarına tanık olup, adım adım geliştirip büyüttüğü Kürt politikasının günümüze ulaşan izlerini İngiliz belgelerinin açtığı yoldan süreceksiniz.
Kapat