Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Mucizede Fırtına Doğu Asya'da Ekonomik Büyüme ve Bunalım Naci Canpolat Mucizede Fırtına Doğu Asya'da Ekonomik Büyüme ve Bunalım Naci Canpolat

Mucizede Fırtına Doğu Asya'da Ekonomik Büyüme ve Bunalım

Liste Fiyatı : 320,00 TL
9789758144167
222246
Mucizede Fırtına Doğu Asya'da Ekonomik Büyüme ve Bunalım
Mucizede Fırtına Doğu Asya'da Ekonomik Büyüme ve Bunalım
320.00

1950'lerde hızlı bir büyüme trendine giren Japonya, kısa sürede bir "ekonomik mucize" gerçekleştirerek sanayileşmiş ülkelerin arasına katıldı. 1960'larda Asya Kaplanları olarak adlandırılan Kore, Tayvan, Hong Kong ve Singapur hızlı ekonomik büyüme trendine girerek sanayileşme yolunda büyük adımlar attılar. Doğu Asya'da üçüncü büyüme dalgası bu kez 1980'lerde Güney Doğu Asya'nın yoksul ülkelerinden, Tayland, Malezya ve Endonezya'dan geldi. Yüksek büyüme hızlarıyla bu ülkeler çok kısa bir sürede kişi başına gelirde büyük artışlar sağladılar. Artık herkes bir "Asya Mucizesi'nden sözediyordu.
Bu olumlu görünüm 1997'de Tayland'da başlayan ve hızla bölge ülkelerine yayılan finansal ve ekonomik krizlerle bozuldu. Kriz ve ardından gelen hızlı ekonomik çöküntü. Doğu Asya ülkelerindeki büyümenin niteliği üzerine tartışmalara ve "Asya Mucizesi"nin sorgulanmasına neden oldu, Eskiden bu ülkelerin hızlı büyüme nedeni olarak gösterilen iktisat politikaları artık krizin nedenleri arasında sayılıyordu.
Bu kitap, Doğu Asya ülkelerinde yaşanan büyümenin ve krizlerin nedenleri üzerine yapılan tartışmaları, büyüme ve kriz teorileri açısından ele alıyor ve krize sürüklenen Doğu Asya ülkelerinde uygulanan istikrar politikalarını değerlendiriyor.

Kapat