Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789752553088
309387
Merhaba Rumeli
Merhaba Rumeli
320.00
Atatürk sadece Türkiye'de yaşayan halkımızla ilgilenmemiş, dünyanın neresinde bir Türk veya kendini Türk hisseden varsa oraya yönelmiş ve bir bağ kurmuştur. Bu nedenle Doğu Türkistan'dan Adriyatik kıyılarına kadar her bir Türk'ün ve kendini Türk hissedenin yüreğinde Atatürk ve Türkiye sevgisi vardır.
Türk Dünyasında Atatürk'ü tanımlayan adlardan biri de "Sarı Paşa"dır. Türkiye'den kalkıp Türk Dünyasının her hangi bir köşesine gidenlere, onla¬rı karşılayanlar zaman zaman "Sarı Paşa'nın Çocukları" diye seslenmişler¬dir. Bu söz benim çok hoşuma gider ve benim için "Sarı Paşa'nın Çocuğu" olarak nitelendirilmek bir övünç sebebidir.
Ancak artık görüyorum ki; artık sadece Türkiye'de yaşayan Türk halkı değil, dünyanın neresinde olursa olsun "Ne Mutlu Türküm Diyene" anlayı¬şında yaşayan herkes Sarı Paşa'nın çocukları olmuştur.
Balkan ülkeleri dediğimiz Yunanistan,Bulgaristan, Makedonya,Kosova, Romanya, Sancak, Bosna Hersek gibi ülkelerde yaşayan Türk ya da Türk olarak adlandırılmaktan gurur duyanlar da Sarı Paşa'nın çocuğu olmakla övünüyor. Ne mutlu onlara...
Kapat