Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL

Malatesta / Hayatı ve Düşünceleri

Liste Fiyatı : 300,00 TL
9789757005025
12775641
Malatesta / Hayatı ve Düşünceleri
Malatesta / Hayatı ve Düşünceleri
300.00
Errico Malatesta, ünlü bir düşünce ve eylem adamıdır. 1872'de henüz 19 yaşındayken Bakunin ile tanıştı ve silah arkadaşı oldu. Eylemle propaganda kuşağının bu önde gelen temsilcisi, Bologna Ayaklanması'nda jandarmayla çatışan bir asi, fabrika işgallerinde bir militan, köylerde tapu ve vergi belgelerini yakarak "anarşist düzeni" ilan eden küçük bir "isyan ordusu neferi"dir. Gün olur bir sürgün adasından Malta'ya kaçarken fırtınaya tutulan küçük bir teknede dalgalarla boğuşur. Gün olur yenilgiyle sonuçlanan bir ayaklanma sonrasında bir ayaklanma sonrasında Amerika'ya doğru denize açılan bir gemide, dikiş makinesi sandığına kilitlenmiş kaçak bir yolcudur. Avrupa ve Amerika'da uğramadığı, toplantı, konferans ve miting yapmadığı ülke hemen hemen yok gibidir. Mısır, Suriye ve İstanbul'daki göçmen İtalyanları örgütlemeye çalışır. Yunanistan'da maden işçileri arasında, etkileri uzun süre devam eden propaganda çalışması yapar. Malatesta, yalnızca İtalya anarşist hareketinin değil, tıpkı Bakunin gibi, uluslararası anarşist hareketin renkli bir siması, ateşli bir militanıdır.

Eylem adamı olduğu kadar düşünce adamıdır da. Çeşitli ülkelerde, -bir kısmı hala yayınlanmakta olan -sayısız dergi ve gazete çıkarmış, editörlüğünü yapmıştır. 1919-1932 yılları arasında yazdığı yazılar ölümünden sonra derlenerek 3 cilt halinde basılmıştır.

Elinizdeki kitap, Malatesta'nın yaşamıyla birlikte, anarşist devrim, bilim, şiddet, araç ve amaç, suç ve ceza, çoğunluk ve azınlık, toprak, para ve bankalar gibi birçok temel konudaki düşüncelerini ele alıyor. Bu usta ajitatör, en karmaşık felsefi konularda bile düşüncesini son derece berrak ve etkileyici bir dille ortaya koyuyor.
(Arka Kapak)
Kapat