Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789759920319
12961119
Kim Korkar Masonlardan?
Kim Korkar Masonlardan?
95.00
Masonluk deyince aklınıza ne gelir? Gizli bir mabette toplanmış, kendi dışlarında hiç kimsenin bilmediği parolalarla, şifreli işaretlerle ayinler yapan tuhaf yabancılar mı?

Yüzyıllardır insanlık aleyhine komplolar kurmaktan bir an bile geri kalmamış "şer güçleri" mi? Yoksa her toplumun en seçkin kesimleri içinden gelen üyelerin birbirlerini kollamak ve kaydırmak amacıyla oluşturdukları bir zümre örgütlenmesi mi?

Prof. Piatigorsky, dünyanın belki de en çok tartışılmış "gizli" cemiyeti olan masonlara ve masonluk olgusuna "hadise", bir fenomen olarak bakıyor. Bir yandan olgunun nesnel tarihini, hangi koşullarda doğup geliştiğini, nasıl birtarihi ve felsefi çevreye oturduğunu ayrıntılı bir biçimde ele alırken, masonluğa dışarıdan bakanlarca yaratılmış efsaneleri, yalanları, komplo teorilerini de aktarıyor. Diğer yandan da masonluğun ritüellerini ve sembollerini içeriden bir bakışla, doğrudan "loca içi" metinlere dayanarak, en ince ayrıntılarına varıncaya dek anlatırken bu ritüelleri ve "masonik sır" kavramını kültür tarihi perspektifi içine yerleştirmeyi de ihmal etmiyor.

Masonluk üzerine kaleme ele alınmış en eksiksiz bilimsel çalışmalardan biri olan bu kitabı okuduktan sonra, masonlar hakkındaki fikirlerinizi gözden geçirmek zorunda kalacaksınız.
Kapat