Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756115336
241402
Karşımda Buruk Acı
Karşımda Buruk Acı
360.00
"Mert Özmen, Karşımda Buruk Acı'da Türkçe yazılan romanlarda pek işlenmeyen bir konuyu, kasabalı gençlerin giderek politikleşen hayatlarını canlandırırken ele aldığı tarihsel dönem karakteristiklerini yerli yerinde kullanmış ve kasaba ruhunu yakalamayı başarmış..." (Ömer Türkeş - Radikal Kitap)
"... Kaybolan geçmiş güzel yıllara, yıkılan ideallere, yok olan masumiyete dair gözyaşlarına boğularak baladlar okumak isteyenlerin başucu kitabı olabilir bu sade eser. Çünkü yazarın da çok iyi bildiği ve betimlediği gibi, "Sunny days are over -güneşli günler bitti.." (Hikmet Temel Akarsu - Radikal Kitap)
"... 'Nerede bir kalp kırılsa orada sınıf duygusu başlar' diyor yazar. Marksist sınıf bilinci yerine sınıf duygusu kavramının kullanılması boşuna değil. Zira kitap, bilinci değil duyguları, 78 kuşağının henüz pop ile siyaseti birbirinden ayırmadığı masumiyet çağını anlatıyor..." (Tuba Akyol - Milliyet)
Mert Özmen, Sezen Aksu Şarkılarıyla Büyüyen Kız Çoçuğu, 2006 yılunda en çok konuşulan romanlardan biri oldu. İkinci kez basılan Karşımda Buruk Acı, yazarın ilk romanıdır.
Kapat