Kara Mürver: Meyve Mi İlaç Mı?
Betül Yıldırım Çavak,
Çağrı Gümüşkaptan,
Elif Günalan,
Elvan Yılmaz Akyüz,
Esra Albayrak,
Hayrettin Mutlu,
Mehtap Aydın,
Melek Yüce,
Murat Doğan,
Öykü Altınok,
Samet Özdemir,
Sena Kesik,
Şahin Yeşildağ,
Tuba Günebak,
Vesile Adıgüzel
Nobel Bilimsel Eserler
Liste Fiyatı :
125,00 TL
9786254335402
13519229
https://www.eren.com.tr/kitap/kara-murver-meyve-mi-ilac-mi-p13519229.html
Kara Mürver: Meyve Mi İlaç Mı?
125.00
Kara mürver (Sambucus nigra L.), dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen ve halk arasında çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzyıllardır yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Meyvesi karbonhidratlar, amino asitler, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, organik asitler ve flavonoidler gibi besin ögeleri ve biyoaktif bileşenlerce zengindir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bu bileşenlerin antioksidan, antiinflamatuvar, antiviral, antibakteriyel, immünomodülatör, antiobezitik, antidiyabetik, antikanser ve antidepresan etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Terapötik etkilerinin bu denli yoğun olması, bir gıda olarak da tüketilen mürver meyvesi içeriğinin ticari bir ürün olarak çeşitli formlarda üretimine neden olmuştur. Ancak mürver üzerine yapılan araştırmaların birçoğu in vitro analizler ve deneysel modellerle tasarlanan çalışmalardan ibarettir. Bu durum, kara mürverin takviye bir besin maddesi olarak kullanımında etkinlik ve güvenilirlik tespitini zorlaştırmaktadır.
Bu eserde; kara mürver bitkisinin genel özellikleri ve yetiştirilme koşulları, farmasötik bir ajan olarak çeşitli formları, biyoaktif bileşenleri ve terapötik özellikleriyle sağlıkta ve hastalıkta takviye edici bir gıda olarak kullanım kapasitesi, alanında uzman akademisyenler ve bilim insanları tarafından güncel literatürel araştırmalar ışığında incelenmiş ve alandaki eksikliği gidermek düşüncesiyle bilim dünyasının hizmetine sunulmuştur.
Bu eserde; kara mürver bitkisinin genel özellikleri ve yetiştirilme koşulları, farmasötik bir ajan olarak çeşitli formları, biyoaktif bileşenleri ve terapötik özellikleriyle sağlıkta ve hastalıkta takviye edici bir gıda olarak kullanım kapasitesi, alanında uzman akademisyenler ve bilim insanları tarafından güncel literatürel araştırmalar ışığında incelenmiş ve alandaki eksikliği gidermek düşüncesiyle bilim dünyasının hizmetine sunulmuştur.
- Açıklama
- Kara mürver (Sambucus nigra L.), dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen ve halk arasında çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzyıllardır yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Meyvesi karbonhidratlar, amino asitler, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, organik asitler ve flavonoidler gibi besin ögeleri ve biyoaktif bileşenlerce zengindir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bu bileşenlerin antioksidan, antiinflamatuvar, antiviral, antibakteriyel, immünomodülatör, antiobezitik, antidiyabetik, antikanser ve antidepresan etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Terapötik etkilerinin bu denli yoğun olması, bir gıda olarak da tüketilen mürver meyvesi içeriğinin ticari bir ürün olarak çeşitli formlarda üretimine neden olmuştur. Ancak mürver üzerine yapılan araştırmaların birçoğu in vitro analizler ve deneysel modellerle tasarlanan çalışmalardan ibarettir. Bu durum, kara mürverin takviye bir besin maddesi olarak kullanımında etkinlik ve güvenilirlik tespitini zorlaştırmaktadır.
Bu eserde; kara mürver bitkisinin genel özellikleri ve yetiştirilme koşulları, farmasötik bir ajan olarak çeşitli formları, biyoaktif bileşenleri ve terapötik özellikleriyle sağlıkta ve hastalıkta takviye edici bir gıda olarak kullanım kapasitesi, alanında uzman akademisyenler ve bilim insanları tarafından güncel literatürel araştırmalar ışığında incelenmiş ve alandaki eksikliği gidermek düşüncesiyle bilim dünyasının hizmetine sunulmuştur.
Stok Kodu:9786254335402Boyut:13,5x21,5Sayfa Sayısı:182Basım Yeri:AnkaraBaskı:1Basım Tarihi:Temmuz, 2022Editör/Hazırlayan/E.Geçen:Hayrettin Mutlu,Elif GünalanKapak Türü:Karton kapakKağıt Türü:Kitap KağıdıDili:TürkçeResim Sayısı:1
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Yeni Gelenler