Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
İstanbul'dan Pencereler Modern Zaman Masalı Gisele İstanbul'dan Pencereler Modern Zaman Masalı Gisele

İstanbul'dan Pencereler Modern Zaman Masalı

Liste Fiyatı : 320,00 TL
9789759237103
218341
İstanbul'dan Pencereler Modern Zaman Masalı
İstanbul'dan Pencereler Modern Zaman Masalı
320.00
İstanbul'un karlı sokaklarından birinde, mahallenin bakkalı Mert, sakinlerinin tümünü tanıdığı karşı apartmanın pencerelerinde göz gezdiriyor...

İşte; Boğaz'daki bir yalının mirasçısı, gözünü altın hırsı bürümüş İnci; yaşlı Ermeni Avedis Amca ve onun sözde hizmetçisi bekar-anne Seraphina; feminist lakaplı yalnız kadın Kıymet; anılarıyla yaşayan iki yaşlı Musevi Hannan Teyze ve Mose Amca; konu komşunun bitmek tükenmek bilmeyen dedikoduklarının odağı yabancı uyruklu kadın; bodrum katta yaşayan Durdu ve nihayet kapıcının kızı Tülay, her ne kadar babası onu Mert'le sözlemişse de Tülay'ın perdesini aralamaya hiç niyeti yok. Onun gönlü gizliden gizliye bakıştığı baldırı çıplak ama paşa duruşlu Ramazan pencere altında maniler okuyan, annesi tarafından sokağa terkedilmiş, dilenmiş, çöplüklerde çalışmış, yani anlayacağınız hayatı acılar içinde geçmiş biri.

Ama bir gün, birden...

Davulcunun kaderi apartman sakinlerinin kaderi ile kesişince, bir yanda bir türlü akıllardan çıkmayan deprem korkusu, gelenekler ve modern kent yaşamı arasındaki bocalamalar, öte yanda kültür ve inanç renkliliği, değişik kadın tiplemeleriyle yoğrulan, kıvranan günümüz İstanbul'unda bir yaşam masalı başlar.

"İstanbul'dan Pencereler" düşsel anlatımıyla, Türkiye'ye gerçekçi ve yepyeni bir bakışla açılıyor.

Yazarımız Gisèle, yirmi yıldır Türkiye'de yaşıyor. İstanbul'dan Pencereler adlı ilk romanında, Fransız kültürü ile yıllardır yaşadığı ve gönülden paylaştığı Türk kültürünün karışımından doğan şiirsel anlatımı ile yapyeni bir pencere açıyor.

İstanbul'a, bizlere, hepimize...
(Arka Kapak)
Kapat