Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786253976613
13667971
İşletme Uygulamalarıyla Veri Analizi
İşletme Uygulamalarıyla Veri Analizi
125.00
İstatistiksel analizler ve veri madenciliği teknikleri, veri analizinin en yaygın metotlarını içermektedir. Bu kitap, güncel veri analizi yöntemleriyle yapılmış ampirik çalışmalardan oluşmakta ve her bölümde kullanılan yöntemlerin teorik altyapısı verildikten sonra işletme alanında farklı güncel problemlere uygulamalı yaklaşımlar getirilmektedir. Teknikleri uygulayacaklara yol göstermek amacıyla genellikle gerçek veriler kullanılmış, analiz sonuçlarının detaylı olarak yorumlanmasına özen gösterilmiştir.
Kitabın içeriğinde; korelasyon ve regresyon analizi, kısmi en küçük kareler temelli yapısal eşitlik modellemesi, aracı etki analizi, düzenleyici etki analizi, hiyerarşik kümeleme, bölümlemeli kümeleme ve sınıflandırma teknikleri konularını içeren sekiz bölüm ve araştırma yer almaktadır.
Kitabın öne çıkan bir diğer özelliği, bölümlerin Python, R, SPSS, WEKA, SmartPLS, LISREL gibi farklı yazılımlar kullanılarak ve mümkün olduğunca bu yazılımlarda takip edilecek işlem adımları hakkında bilgi verilerek hazırlanmış olmasıdır.
Uzun bir sürecin sonunda ortaya çıkan bu eserde, her bölüm, alanın uzmanı iki hakem tarafından incelenerek bilimsel süreçlerden geçmiştir. Kitabın veri biliminin ilgilisi araştırmacılara ve sektörlerin profesyonellerine faydalı olmasını diliyoruz.
Kapat