Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
İslam ve Sosyoloji Açısından İlim ve Din Bütünlüğü %10 indirimli Adil

İslam ve Sosyoloji Açısından İlim ve Din Bütünlüğü

Liste Fiyatı : 147,20 TL
9758364146
219911
İslam ve Sosyoloji Açısından İlim ve Din Bütünlüğü
İslam ve Sosyoloji Açısından İlim ve Din Bütünlüğü
147.20
Bilimsel devrimleri gerçekleştiren büyük filozoflar, araştırmalarının sonunda Allah' a hayranlıklarını gizleyememişlerse de, ilmi gelişmelere paralel olarak insanların Allah' a yaklaşmasını sağlayacak bir bilimsel mantık da ortaya koyamamışlardır.

Dine ihtiyaç hissetmeden gelişen bilimin en çok tenkide konu olan yönü, din tarafından doldurulacak ve tamamlanacak yönüdür. Batı ilim ve medeniyetine yöneltilen yoğun eleştirilerden hareketle, iki üç asırdır dine düşman olarak gelişen ilmi çalışmaların özellikle pozitivizmin şahsında insanlık tarihinin bir istisnai dönemini teşkil ettiği ifade edilebilir. Bu durum, sosyal şartların baskısı sonucu oluşan gayri tabii bir durumdur. Tabii olan ise ilim ve din bütünlüğü içinde insanlığın yolunu aydınlatacak olan medeniyet ortamıdır. İnsanlık, temel ihtiyaçlara cevap veren böyle bir medeniyete her zamankinden daha fazla gereksinim duyuyor.

Rasyonel yönü kadar duygusal ve ruhsal yönü de olan insanın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir medeniyet ortamı ancak ilim ve dinin birlikteliğiyle oluşturulabillir.
(Arka Kapak)

Kapat