Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
İki Denizin Birleştiği Yer Ersin Özdil İki Denizin Birleştiği Yer Ersin Özdil

İki Denizin Birleştiği Yer : Sırların Sırrına Seyahat

Liste Fiyatı : 95,00 TL
9786054168057
297283
İki Denizin Birleştiği Yer : Sırların Sırrına Seyahat
İki Denizin Birleştiği Yer : Sırların Sırrına Seyahat
95.00

Tarihin köklerine gittiğimizde; din, tarih ve mitoloji birleşir. Nerede tarih başlar, nerede dinler ortaya çıkmıştır ve nerede mitoloji vardır ?, Kesin hatlarla ayırmak zordur. İşte yazar bir kutsal kitap hikayesini okuyucuya anlatırken, tüm bu suallere cevap arıyor ve bazı tarihsel, dinsel ve mitolojik düğümlerin çözülmesine de yardımcı olurken insan kaderi üzerine felsefi bir uyanış getiriyor.

Roman M.Ö 1290' lı yıllarda geçmekte; Hititlilerle, Mısırlılar Kadeş Kalesi civarında kesin sonuçlu bir savaşa hazırlanmaktadırlar. İşte tam bu anlarda Hz.Musa, Mısır'dan yeğeni Yeşu ile birlikte Medyen Ülkesi'ne kaçmıştır. Hz. Musa'ya bir bilge "Acaba yeryüzünde senden daha alim ve bilgili kişi var mıdır?" diye sorduğunda, o 'RAB bilir' demediği için Tanrı ona kırılır, rüyasına girer ve ona şöyle bildirir :

"İki denizin birleştiği yere git! Orada senden daha alim birini bulacaksın!.."

Böylece kutsal kitaplarda da yer alan "Kadere karşı bir yolculuk" başlar.

Hz. Musa ve yeğeni Yeşu ne iki denizin birleştiği yer, ne de buluşacakları kişi hakkında bilgi sahibidir. Ancak yazgılarını ve kaderlerini değiştirecek o yeri ve karşılaşacakları kişiyi bulmaya kararlıdırlar...

Kapat