Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786056150104
13250956
Görünmez Holding
Görünmez Holding
300.00
Görmüş olduğunuz bu kitap harcını AKPye yakın olmanın oluşturduğu Görünmez Holdingi anlatıyor.
Türkiyeyi kuşatan şirketler birliği de diyebiliriz Görün-mez Holdinge.
Türkiyede özelleştirmelerden kamu ihalelerine, altyapı projelerinden, imar rantına, kıyı, orman ve su havzalarının satışına kadar tüm ihalelerde Görünmez Holdingin şirketleri ön plana çıkıyor.
Milyarlarca dolarlık rant Görünmez Holdinge ak-tarılıyor. Bu çalışmada tamamı belgelere dayalı olarak Görünmez Holdinge bağlı şirketlerin nasıl palazlandığı-nı, tam ortasında yer aldıkları yolsuzlukları ve neden oldukları yoksulluğu anlattım.
Türkiyede bir avuç azgın azınlığın ülke kaynakla-rını nasıl sömürdüğünü, AKP hükümeti döneminde kü-reselleşen yolsuzluğun ulus ötesi paydaşlarını ve arka-sındaki güçleri, evrensel gazetecilik ilkelerine bağlı kala-rak aktarmaya, belgeleri ile ortaya koymaya çalıştım.
Ülkemizin en büyük sorunu olan yoksulluğun yol-suzluklarla etkin mücadele edilmeden yenilemeyeceğii gerçeği kitabın temel felsefesini oluşturuyor.
AKP hükümetleri döneminde yolsuzluklar Cumhu-riyet tarihinin en büyük rakamlarına ulaştı. Kamu kay-naklarının organize bir şekilde talan edilmesi için 4 yön-tem izlendi.
TMSFden aktarılan kaynaklar
Özelleştirmeler
TOKİ ihaleleri
Belediye ihaleleri ve imar rantı
Bu dört başlıkta Türkiyede servet transferi yapıl-dı, kamudan AKP yandaşlarına; yani Görünmez Hol-dinge (GH) mülkiyet el değiştirdi.
Kapat