Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Goethe'nin On Bir Aşkı ve Eserlerindeki Yansımaları Vural Ülkü Goethe'nin On Bir Aşkı ve Eserlerindeki Yansımaları Vural Ülkü

Goethe'nin On Bir Aşkı ve Eserlerindeki Yansımaları

Liste Fiyatı : 320,00 TL
9789751025005
13043848
Goethe'nin On Bir Aşkı ve Eserlerindeki Yansımaları
Goethe'nin On Bir Aşkı ve Eserlerindeki Yansımaları
320.00
Alman edebiyatından söz edildiğinde, akla gelen ilk isim olan Johann Wolfgang GOETHE'nin özel hayatı da eserleri kadar ilgi çekmiş, aşkları ve kadınlarla ilişkileri, hem psikolojik araştırmalara hem de çok sayıda edebiyat eserine konu olmuştur.

Goethe'nin hayatı, daha yaşadığı dönemde başlayan ve günümüzde bile süren sayısız araştırma, çağdaşlarının anıları, bunun yanında kendisinin sayısı on binleri bulan mektupları yoluyla, en ufak ayrıntısına kadar bilinmektedir. Onun 'on bir aşkı'nı konu alan bu kitap bir roman değil, tamamen belgelere, kaynaklara dayalı bir incelemedir ve özellikle 19. yüzyıl Alman eğitim sisteminde neredeyse putlaştırılan Goethe'nin 'insan yönü'nün daha iyi anlaşılmasına bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Aşklarının eserlerindeki yansımalarına özellikle önem verilmeye çalışılmıştır.

Goethe'nin hayatı, eserleriyle ilgili dizinler ve onun en önemli eseri olarak kabul edilen Faust'un oluşumu ile ilgili notlar, Goethe ve eserlerine ilgi duyanlar için ayrıca yararlı olacaktır.
Kapat