Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786051333304
13667642
Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Güncel Teknikler
Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Güncel Teknikler
294.00
Gıda teknolojisini geliştirme konusunda çaba gösteren araştırmacılar alışılagelmiş gıda işleme yöntemlerinin söz konusu olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak üzere “minimum işleme” stratejilerini geliştirme ve uygulama konusunda önemli çaba harcamaktadırlar. Tüketicilerin sağlıklı, güvenli ve yüksek kaliteli gıdalara olan taleplerindeki artışa paralel olarak gıda endüstrisinde uygulanan minimum işleme prosedürleri içerisinde yeni ve gelişmekte olan teknolojiler çeşitlenmekte ve bu teknolojiler üzerine yapılan araştırmalar da artış göstermektedir. Aktif olarak hızla değişen gıda teknolojileri doğası bilim adamlarının değişik açılardan çözüm yollarını araştırmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda üzerinde çalışılan konulardan biri de ısıl ve ısıl olmayan yeni teknolojilerin gıda sanayi uygulamaları olarak görülmektedir. “Isıl olmayan teknolojiler” terimi genelde ortam sıcaklığı ya da düşük sıcaklıklarda gıdaları dayanıklı hâle getirmek için uygulanan teknolojiler için kullanılmaktadır.
Bu kitabın editörleri tarafından daha önce basılmış gıda mühendisliğinde “Güncel Elektriksel Isıtma Yöntemleri” kitabının devamı niteliğinde, ısısal olmayan yeni ve gelişmekte olan teknolojileri kapsayan bu kitapta, gıdaların işlenmesinde iyileştirme ve enzim/mikrobiyal inaktivasyon ya da dekontaminasyon gibi amaçlar için alternatif olabilecek güncel teknoloji ve uygulamalara değinilmiştir. Yeni ambalaj teknolojileri, yenilebilir film ve kaplamalar, mikrobiyal polisakkaritler, yüksek hidrostatik basınç, ultrases, vurgulu elektriksel alan, ultraviyole ışınlama, vurgulu ışık, iyonize ışınlama, elektroplazmoliz, elektrolize su, süperkritik akışkan ekstraksiyonu ve plazma teknolojisi gibi konularda yabancı literatürde çeşitli kitaplar bulunmasına karşın, ülkemizdeki araştırıcı ve sanayinin faydalanabilmesini sağlayacak şekilde bu yöntemlerin tümünü kapsayan bir kaynağın bulunmaması bu kitabın yazılmasında itici güç olmuştur.
Bu kapsamda kitap içeriğinde, ısısal olmayan uygulamaların sistem özellikleri, matematiksel modellenmesi, gıda kalite özellikleri ve mikroorganizmalara etkileri vb. kaynakçada yapılan çalışmalara bağlı kalınarak kitabın yazılmasında değerli bilgileri ve özverili çalışmalarıyla katkıda bulunan yazarlar tarafından hazırlanan bölümlere ayrı ayrı yer verilmiştir.
Bu kitabın lisans ve lisansüstü düzeyde ilgili mühendislik dallarına ve ayrıca gıda sanayi uygulayıcılarına kaynak olacağı ve özgün projeler geliştirmek anlamında katkıda bulunacağı düşünülmektedir.
  • Açıklama
    • Gıda teknolojisini geliştirme konusunda çaba gösteren araştırmacılar alışılagelmiş gıda işleme yöntemlerinin söz konusu olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak üzere “minimum işleme” stratejilerini geliştirme ve uygulama konusunda önemli çaba harcamaktadırlar. Tüketicilerin sağlıklı, güvenli ve yüksek kaliteli gıdalara olan taleplerindeki artışa paralel olarak gıda endüstrisinde uygulanan minimum işleme prosedürleri içerisinde yeni ve gelişmekte olan teknolojiler çeşitlenmekte ve bu teknolojiler üzerine yapılan araştırmalar da artış göstermektedir. Aktif olarak hızla değişen gıda teknolojileri doğası bilim adamlarının değişik açılardan çözüm yollarını araştırmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda üzerinde çalışılan konulardan biri de ısıl ve ısıl olmayan yeni teknolojilerin gıda sanayi uygulamaları olarak görülmektedir. “Isıl olmayan teknolojiler” terimi genelde ortam sıcaklığı ya da düşük sıcaklıklarda gıdaları dayanıklı hâle getirmek için uygulanan teknolojiler için kullanılmaktadır.
      Bu kitabın editörleri tarafından daha önce basılmış gıda mühendisliğinde “Güncel Elektriksel Isıtma Yöntemleri” kitabının devamı niteliğinde, ısısal olmayan yeni ve gelişmekte olan teknolojileri kapsayan bu kitapta, gıdaların işlenmesinde iyileştirme ve enzim/mikrobiyal inaktivasyon ya da dekontaminasyon gibi amaçlar için alternatif olabilecek güncel teknoloji ve uygulamalara değinilmiştir. Yeni ambalaj teknolojileri, yenilebilir film ve kaplamalar, mikrobiyal polisakkaritler, yüksek hidrostatik basınç, ultrases, vurgulu elektriksel alan, ultraviyole ışınlama, vurgulu ışık, iyonize ışınlama, elektroplazmoliz, elektrolize su, süperkritik akışkan ekstraksiyonu ve plazma teknolojisi gibi konularda yabancı literatürde çeşitli kitaplar bulunmasına karşın, ülkemizdeki araştırıcı ve sanayinin faydalanabilmesini sağlayacak şekilde bu yöntemlerin tümünü kapsayan bir kaynağın bulunmaması bu kitabın yazılmasında itici güç olmuştur.
      Bu kapsamda kitap içeriğinde, ısısal olmayan uygulamaların sistem özellikleri, matematiksel modellenmesi, gıda kalite özellikleri ve mikroorganizmalara etkileri vb. kaynakçada yapılan çalışmalara bağlı kalınarak kitabın yazılmasında değerli bilgileri ve özverili çalışmalarıyla katkıda bulunan yazarlar tarafından hazırlanan bölümlere ayrı ayrı yer verilmiştir.
      Bu kitabın lisans ve lisansüstü düzeyde ilgili mühendislik dallarına ve ayrıca gıda sanayi uygulayıcılarına kaynak olacağı ve özgün projeler geliştirmek anlamında katkıda bulunacağı düşünülmektedir.
      Stok Kodu
      :
      9786051333304
      Boyut
      :
      16x23,5
      Sayfa Sayısı
      :
      432
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      2
      Basım Tarihi
      :
      Kasım, 2020
      Kapak Türü
      :
      Karton kapak
      Kağıt Türü
      :
      Kitap Kağıdı
      Dili
      :
      Türkçe
      Resim Sayısı
      :
      1
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
  • Yeni Gelenler
Kapat