Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254271243
13667457
Farklı Aile Yaşantıları ve Ebeveynlik Süreçleri (Disiplinler Arası Yaklaşım ve Örnek Vaka Sunumlarıyla)
Farklı Aile Yaşantıları ve Ebeveynlik Süreçleri (Disiplinler Arası Yaklaşım ve Örnek Vaka Sunumlarıyla)
294.00
Ailenin ne olduğu ve nasıl yapılandığı kültürden kültüre farklılık gösterdiği gibi zaman içinde de değişim göstermektedir. Günümüzde artık birçok farklı aile yaşantıları ve özelliklerinden bahsetmeye başladık. Bu ailelerin özelliklerini ve bu özelliklerin onların ebeveynlik süreçlerine olan yansımalarını anlamak bu alanda çalışan uzmanlar için de önem arz etmektedir.
Bu kitapta; evlat edinen aileler, koruyucu aileler, psikopatoloji barındıran aileler, yaşlı aileler (ileri dönemdeki aileler), tek ebeveynli aileler, üvey aileler, geniş aileler, bağımlı birey/lerin bulunduğu aileler, göçmen aileler, mülteci aileler, çift kariyerli aileler, asker / gazi aileler, LGBT aileler, özel gereksinimli çocukların aileleri, yoksul aileler, nadir hastalığı olan ailelere yer verilmiştir. Kitapta on altı farklı aile yaşantısı ve bu ailelerde yaşayan çocukların özellikleri, karşılaşılan sorunlar, bu sorunların aile sistemine ve ebeveynlik süreçlerine yansımaları, bu aileler için uygulanan müdahale yaklaşımları, uzmanlara öneriler ve örnek vaka sunumları yer almaktadır.
Bu kitap; ailelerle çalışan uzmanlar için kaynak bir eser olmakla birlikte psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik, sosyal hizmetler ve çocuk gelişimi lisans derslerinde ve aile danışmanlığı eğitimi alanında da kaynak olarak kullanılabilir.
Kapat