Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786253970314
13667308
Eğitime Giriş
Eğitime Giriş
262.00
İnsan, diğer varlıklardan farklı olarak doğumdan itibaren sürekli olarak eğitime ve öğrenmeye ihtiyaç duyan bir varlıktır. Eğitim, insan hayatının her aşamasında karşısına çıkan önemli bir olgudur. İstendik yönde davranış değiştirme süreci olarak tanımladığımız eğitimin sistemli ve planlı şekilde yapıldığı yerler ise okullardır. Okullarda eğitim sürecinin başat rolünde yer alan öğretmenin eğitim ile ilgili temel kavram ve kuramları bilmesi önem arz etmektedir. Bu bağlamda bu eser, öğretmen adaylarına, öğrenimi sürecinde göreceği mesleki eğitim derslerinde elde edeceği kazanımlara yönelik bir tanıtım ve ön hazırlık olarak değerlendirilebilir.
Bu eser, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği ders içeriklerine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu bağlamda eserde, eğitim ve öğretimle ilgili temel kavramlar; eğitimin amaçları ve işlevleri; eğitimin diğer alanlarla ve bilimlerle ilişkisi; eğitimin hukuki, sosyal, kültürel, tarihî, politik, ekonomik, felsefi ve psikolojik temelleri; eğitim bilimlerinde yöntem; bir eğitim ve öğrenme ortamı olarak okul ve sınıf; öğretmenlik mesleği ve öğretmen yetiştirmede güncel gelişmeler; yirmi birinci yüzyılda eğitimle ilgili yönelimler gibi konu başlıklarına yer verilmiştir.
Türkiye'nin farklı bölgelerindeki eğitim kurumlarında ve üniversitelerde görev yapan ve eğitim bilimleri alanında uzman olan bir kadro tarafından hazırlanan bu eserin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin mesleklerinde uzmanlaşmalarına katkı sağlaması beklenmektedir.
Kapat