Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi 1-8 Cilt Takım (Ciltli) %1 indiri

Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi 1 - 8 Cilt Takım ( Ciltli )

Liste Fiyatı : 8.000,00 TL
9757306002-63465
767729
Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi 1 - 8 Cilt Takım ( Ciltli )
Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi 1 - 8 Cilt Takım ( Ciltli )
8000.00

İstanbul Ansiklopedisi biçiminden diline. madde başlıklarından görsel malzemesine. yazar kadrosunda teknik elemanlarına. üslubundan yazım ilkelerine. kaynaklarından imzalarına kadar titiz bir seçimin ve çalışmanın ürünüdür. Gerek biçim. gerekse içerik olarak ana ilkeleri uzmanların katıldığı geniş tartışmaların ışığında saptanmıştır.

Ansiklopedi esasta alfabetik olmakla birlikte geniş tematik maddelere de alfabetik sıra içinde yer vermekte; böylece. okurun herhangi bir konudaki özel bir madde yanında dilediğinde o konunun toplayıcı maddesine ulaşabilmesi de sağlanmaktadır. örneğin. İstanbul'daki tek tek saraylar alfabetik sırayla tekil madeler olarak işlenirken. "S" harfinde genel ve ayrıntılı bir "Saraylar" maddesi de yer almaktadır. Böyle bir yaklaşım bir yandan ansiklopediyi İstanbul'la ilgili bir kitap dizisi olmakta kurtarırken. öte yandan tek tek madde girişleri arasındaki bütünselliğin kurulmasını da sağlayarak bilgi alanını genişletmektedir.

İstanbul Ansiklopedisi'nin bir başka özelliği de bazı madde metinlerinin yanında ana metinle ilişkili ek bilgilerle. anı. deneme. öykü gibi edebi metinleri kapsayan çerçevelere yer verilmesidir. Okurun bu çerçeveler aracılığıyla değinilen dönemin özelliklerini değişik bakış açılarından tanıması amaçlanmıştır.
(Kitabın İçinden)

0 istanbul hakkında süper bir kaynak
Kapat