Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254277689
13666938
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları - I
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları - I
266.00
“Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları I” isimli bu kitap, çocuk ve ergenlerdeki klinik tanı düzeyindeki sorunlardan klinik olmayan sorunlara kadar yaygın görülen sorunların bilişsel ve davranışçı terapisini ele almaktadır. Kitapta, çocuk ve ergenlerde BDT uygulamalarının esasları, temel ilkeleri ile tekniklerin yanı sıra, çocuk ve ergen BDT'de değerlendirme ve formülasyon, ailenin terapideki rolü ve katılımı ile birlikte çeşitli sorun alanlarına yönelik kuramsal bilgi dışında olgu örneklerini ve uygulamaları içeren zengin bir içerik sizleri beklemektedir.
Bu kitap, çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında büyük bir boşluğu dolduran kapsamlı bir uygulama rehberi niteliğindeki kaynaklardan birincisini oluşturmaktadır. Uzmanlar, çocuk ve ergenlerde karşılaştıkları birçok sorunun bilişsel davranışçı terapi uygulamalarına bu kitap kapsamında ulaşabileceklerdir. Kitap, çocuk ve ergenlerle çalışan ruh sağlığı uzmanlarının kütüphanesinde bulunması gereken bir uygulama rehberi işlevine sahiptir.
Bu kitabın yazarları, BDT alanında kuramsal, uygulama ve süpervizyon düzeyinde yüzlerce saati bulan eğitimler almış, alanla ilgili çalışmalar yapan, ulusal ve uluslararası düzeyde sertifiye olan yetkin ve nitelikli uzmanlardan oluşmaktadır.
Bu kitaptan; çocuk ve ergenlerle yakından çalışan, okul psikolojik danışmanları başta olmak üzere çocuk ve ergen psikiyatristleri, klinik psikologlar, psikologlar ve aile psikolojik danışmanları gibi ruh sağlığı alanında çalışan profesyonellerin yararlanmasının dışında akademisyenler için lisans ve yüksek lisans derslerinde kullanabilecekleri temel bir kaynak olacağı düşünülmektedir.
Kapat