Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL

Bu Kitap Başka (Anılar)

Liste Fiyatı : 320,00 TL
9789759727703
12979876
Bu Kitap Başka (Anılar)
Bu Kitap Başka (Anılar)
320.00
Bilirsiniz, zaman zaman kitap fuarları ve imza günleri düzenlenir. Önlerinde kitapları, yanlarında çay bardakları, zaman zaman sigaralarının da dumanlarını etrafa üfleyen yazarlar masaların bir yanına dizilirler. Elbette böyle günlerde benim ziyaretçilerim bir Ayşe Kulin, bir Buket Uzuner, bir Orhan Pamuk, bir Fürüzan kadar olmuyor; ama, gelenler de altı gezi kitabıma şöyle bir göz atıp, burun kıvırarak "Hepsi de gezi kitabı mı?" diye sorarlar bana! Ben de bir suçlu gibi başımı öne eğip, ince ve donuk bir sesle "Evet" derim. Sonra da uzaklaşırlar.

İşte belki de bu birikimle, hep değişik türde bir kitaba imza atmak istedim. Roman, hikaye veya şiir kitabı bana ve yeteneklerime çok uzak geliyordu. "Çok yaşayan mı bilir, çok gezen mi?" sorusuna farklı bir cevap verdim ve "Çok gezen, çok farklı şeyler yaşar" diyerek anılarımı kaleme almaya karar verdim.

Bu kitap gerçekten "bir başka kitap" oldu. İçinde, çevre adına başımdan geçen, ünlü isimlerin de yer aldığı ilginç olaylara, üniversite yıllarından kömür ve hava kirliliği mücadeleme kadar çok değişik konulara yer verdim. Tecrübeler paylaşılmalı ve yaşanan olaylardan ders alınmalı, diye düşündüm. Sanırım, kitapta kendi yaşantınızdan da bir şeyler bulacaksınız. İkinci bölümde ise ilginç bulacağınızı düşündüğüm altı gezi kitabımdan sizler için derlediğim ilginç gezi anılarıma yer verdim.
(Önsöz'den)
Kapat