Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786253976071
13666724
Bir Doğum Bir Ölüm - İkizlerinden Birini Kaybeden Annelerin Yas Yolculukları
Bir Doğum Bir Ölüm - İkizlerinden Birini Kaybeden Annelerin Yas Yolculukları
98.00
“Doğacak iki bebek için hayaller kurulan dokuz ayın ardından kucağında tek bebekle kalmak. Ruhunda ise bir yandan şaşkınlık, hayal kırıklığı, üzüntü, keder; diğer yandan yaşayan bebeğinin umudu, sevinci, tebessümü. Belki de bu duygulardan çok daha ötesi, tarifi ve deneyimi her annede farklı olan bir yaşantı...
Yaşam doğumla başlar, ölümle son bulur. İnsanlar, doğumun ve ölümün birçok şekline tanık olmuşlardır. Peki, ikiz gebeliklerde doğum esnasında veya sonrasında bebeklerinden birini kaybeden annenin, doğum ve ölüm kavramlarına tanıklığı nasıl bir deneyimdir? Bir tarafta yeni başlayan bir hayat, diğer tarafta başlarken son bulan bir hayat. Doğum ve ölümün kişide uyandırdığı birbirine zıt duyguları aynı anda yaşamak… Bir tarafta küçük bir bebeğe en birincil bakım verme sorumluluğuna sahip olmak, diğer tarafta bebeği vefat eden anne olmak... Çevredeki insanların temennilerinden hangisini kabul edeceğini bilememek… ‘Gözün aydın.' mı yoksa ‘Başın sağ olsun.' mu?”
Yazarlardan Esra'nın kendi deneyimi üzerinden şekillenen ve benzer deneyime sahip annelere ulaşılarak çoğalan bu araştırma, Çiçek ve Şükran'ın yaşanan sevince ve acıya ortak oluşuyla gelişiyor ve paylaşmanın doğasında var olan huzuru ve farkındalığı sağlaması dileğiyle sizlerle buluşuyor.
Kapat