Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786055622268
301256
Asker Devrim Darbe
Asker Devrim Darbe
320.00
Doğadaki ve beşerdeki tüm olaylar neden sonuç ilişkisini içerir. Nedenleri olmadan sonuç olamayacağı gerçeğinden kaçarak, sadece olayları sergilemek, her zaman kamuoyunu haksız yere yorumlar üretmeye zorlar ve birçok yanılgılar da beraberinde taşır.

Hele tarihe ışık tutacak nitelikte oluşan olayların, olabildiğince öncelerine gitmek suretiyle gerçek nedenlerini, tarihsel belgelere ve kanıt kişilere dayandırarak açıklamak, ışık tutmak misyon sahibi olanların namus ve onur borcudur.

Hareket noktası, böylesine önemli ve etik bir kural olduğundan bende yapıtımı geçmişe giderek Dünya İhtilâller ve darbeler tarihinden örnekler alarak, devrimlerin neden ve nasıl gerçekleştirildiklerini, gelişmiş ülkelerin nerelerden geçerek bugünkü çağdaşlık düzeyine eriştiklerini açıklamak durumunda kaldım.

Türk Ulusu'nun ATA'sı, Mustafa Kemal, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve devrimleri sürecinde karşılaştığı irticai engellere değinmeden Devrim'in gerçek nedenlerini açıklayamazdım. Bu nedenle yeterince onlara da bu yapıtımda yer verdim.

Çok partili demakratik düzene geçerken, Mustafa Kemal Atatürk Türkiyesi'nin temel taşları olan İlke ve Devrimleri'nin nasıl saptırıldığını, hatta tamamen yok etmek için pusuda bekleyen irtica güçlerinin nasıl harekete geçtiklerini açıklamadan "Neden?" sorusunun yanıtını da tam olarak ortaya koyamazdım.

Tüm bu nedenlerle, 3. baskısı olan bu kitabım 880 sayfayı buldu. Okunduğunda görülecektir ki "Sonuç" a varmak için öngörülen bilgiler sizinde onayınızı kazanacak, ülke ve ulus için demokratik katılım istencinizi harekete geçirecektir. Tüm devrimcilere başarılar dilerim.
(Önsöz'den)
Kapat