Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786053206828
13662648
Adli Psikolojide Gözlem - Görüşme ve Psikolojik Değerlendirme
Adli Psikolojide Gözlem - Görüşme ve Psikolojik Değerlendirme
196.00
Psikoloji bilimi, geliştirmiş olduğu kuramların uygulama alanındaki yansımalarını, özellikle klinik ve uygulamalı psikoloji alanlarında gözlem, görüşme ve psikolojik değerlendirmeler ile ortaya koyar. Adli-psikolojik süreçlerde bu uygulama araçlarının daha da önemli olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu kitapta; adli psikoloji uygulamalarının psikolojinin diğer alanlarındaki uygulamalar ile benzer ve farklı yönleri ele alınmakta, adli psikolojideki gözlem, görüşme ve değerlendirmede boyutları detaylandırılmakta, adli psikoloğun sahip olması gereken asgari beceriler ve bu becerilerin geliştirilmesi için fırsatlar ile adli psikolojik değerlendirmenin zorlu yolları, değerlendirmeye özgü beceriler ve vaka örnekleriyle beraber açıklanmaktadır.
Bu kitapta; adli psikolojik görüşme, mağdur çocuklarla görüşme, suçlularla görüşme, adli psikolojik değerlendirme, ceza sorumluluğunun değerlendirilmesi, adli nöropsikoloji ve temaruz, adli ifadelerde bellek yanılsamaları, medeni ehliyet, fiil ehliyetin değerlendirilmesi, velayet değerlendirmesi ve mağdur yetişkinlerde psikolojik değerlendirme ve müdahale olmak üzere alanın uzmanları tarafından yazılmış ve uygulamaya dönük zengin bir içerik okuyucuları beklemektedir.
Adli Psikoloji alanına ilgi duyan okuyucuların adli psikoloji serisinin diğer iki kitabını okumalarında yarar vardır. Adli psikolojinin tarihsel süreçteki gelişimi, diğer disiplinlerle ilişkisi, suçlu profilleme ve etik konularının ele alındığı “Adli Psikoloji” kitabında ve adli süreçlerdeki tarafların psikolojik iyileştirme ve tedavi süreçlerini içeren “Adli Psikolojide Psikolojik Tedavi ve Rehabilitasyon” kitabında zengin bilgi içeriklerine ulaşabilirler.
Kapat