Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786052065617
13674466
3. Küresel Eşitsizlikler Konferansı “Çocuk ve Genç Eşitsizliği”
3. Küresel Eşitsizlikler Konferansı “Çocuk ve Genç Eşitsizliği”
0.00
Yaşadığımız dönemin en önemli sorunlarından biri olan ve özellikle pandemi ile daha da derinleşen eşitsizlik olgusunun, sadece ekonomi ile ilgili olmayıp yaşantılarımızın pek çok köşesinde görüldüğü ve mağduriyet yarattığı su götürmez bir gerçektir. Basitçe ifade etmek gerekirse eşitsizlik, zengin ile yoksul arasındaki dengesizliğin ötesinde bir sorundur.

Günümüzde yaşanan pek çok gelişme, ayrı bir kategori olarak ele alınması gereken çocuklar ile gençlerin de söz konusu karmaşık eşitsizlik pratiklerinden fazlasıyla mağdur olduklarını gösteriyor. Eğitimden sağlığa, şiddetten popüler kültüre, çalışma yaşamından siyasi katılıma kadar pek çok alanda, müstakil bir hak grubu olarak çocuklar ve gençlerin içinde bulundukları eşitsiz ilişkileri, yaşadıkları sorunları ve bu sorunlarla mücadelede gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları çalışmaları ortaya koymak üzere daha çok araştırma yapılması gerekliliği ortaya çıkıyor.

Bu gereklilikten hareketle 3. Küresel Eşitsizlikler Konferansı, Altınbaş Üniversi- tesi Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (TEAM) tarafından “çocuk ve genç eşitsizliği" temasıyla düzenlenmiştir. Hukuk, sağlık, sosyal politikalar, eğitim, istihdam, göç, popüler kültür ve diğer konularda çocuk ve genç eşitsizliği kapsamında sunulmuş bildirilerin özetlerinden oluşan bu kitabın araştırmacılar ve öğrenciler için yol gösterici bir kaynak olacağını düşünüyoruz.
Kapat