Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786051331195
12984114
Yöneylem Araştırması -Nicel Karar Teknikleri-
Yöneylem Araştırması -Nicel Karar Teknikleri-
266.00
Kitap işletme, ekonometri ve iktisat lisans öğrencilerine yönelik hazırlanmıştır. İlk bölümde, Doğrusal Programlama Modeli ele alınmış devamında yine Doğrusal Programlama ile ilişkili olan bazı Matematik Modeller ele alınmıştır. Lisans öğrencilerine daha çok yararlı olacağı düşüncesiyle, özellikle Doğrusal (Lineel) Programlama, Duyarlılık Analizi ve Parametrik Programlama, Tamsayılı Programlama, Ulaştırma Modeli ve Dinamik Programlama konuları kitapta yer almaktadır. Daha sonra başta Ağ Analizleri ile Proje Kontrol ve Planlama Yöntemleri PERT-CPM olmak üzere, Karar ve Oyun Teorisi, Stok Kontrol Modelleri, Bekleme Hattı Modelleri ve Kuyruk Teorisi açıklanmaya çalışılmıştır. Bu baskıya önceki baskılarda yer almayan Parametrik Programlama, Ağ Analizleri ve Doğrusal Olmayan Programlama konuları eklenmiştir.
Kitapta yer alan bazı problemler bilgisayar programı yardımıyla çözülmüş ancak okuyucunun daha iyi anlayabilmesi açısından çözümlerin çoğu bilgisayar yardımı olmaksızın açıklanmıştır.
İşletme, Ekonometri ve İktisat öğrencilerine yönelik olarak seçilen konular, onların bilgi ve becerilerinin iyileştirilmesi, analiz-sentez yeteneklerinin geliştirilmesi, çalışma yaşamında yardımcı olabilmesi düşüncesiyle, çok sayıda örnekler ve çözümleri ile anlatılmaya çalışılmıştır.
Kapat