Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789759503778
755875
Yollar Sokaklar
Yollar Sokaklar
1445.75424

Ve yol her zaman güçlü bir mecaz - akıl yolu. gönül yolu. bilim yolu. aşk yolu. Hacı Bektaş Veli'nin sözü doğru: "Bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır."

Tasavvufta da ruhsal merhalelerden geçilerek kutlu mertebeye erişilir. Sufi inanç yolunda aşkın maceraları ve yücelişi. Mevlana'nın şiirlerinde sevda yolculukları dile gelmiştir: "Candan cana görkemli giden bir yol var: Gönlüm uyanık. o yolda sevdayı arar."

Türkler. sokağı şehirlere yerleşince buldu. yaşadı - çıkmaz sokağı da ilkin Bizans'ta... Sonra sokak. mahallenin yüreği. ruhu atardamarı oldu - insanların dayanışma birimi.

Yol arayıştır. Atatürk'ün yarattığı modern Türkiye bir arayış toplumu. Daha iyi bir yaşam uğruna iç ve dış göçleri yaşıyor. Yerde. denizde. gökte dur durak bilmeden yol alan. yenililklere yönelen. ilerleyen bir toplum. bir uygarlık yolcusu.

Bu güzel kitap. kırsal yolları ve kent sokaklarını sergiliyor. Hepsi burada: Yola çıkmanın umutları ve hüznü. ulaşmanın sevinci ve tedirginliği. ileri yönelmenin coşkusu. Her biri görsel büyünün bir başyapıtı olan bu fotoğraflar. gidişteki şen ve şok görüntüleri yakalamış. Bir insanlık belgesi bu. tüm gücüyle evrensel.
(Tanıtım Bülteninden)

Kapat