Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Yemek ve Kültür Sayı 40 İlkbahar 2015 Musa Dağdeviren

Yemek ve Kültür Sayı 40 İlkbahar 2015

Liste Fiyatı : 25,00 TL
Taksitli fiyat : 9 x 3,28 TL
197969
13286403
Yemek ve Kültür Sayı 40 İlkbahar 2015
Yemek ve Kültür Sayı 40 İlkbahar 2015
Çiya Yayınları
25.00
2005 yılının Ocak ayındaYemekveKültür'ün ilk sayısının giriş yazısında Turgut Çeviker “Yayıncılık dünyamız, YemekveKültür gibi bir dergiye yabancıdır. Çünkü ülkemizde ilgi alanında ilk kez böyle bir dergi yayımlanıyor.” diye söze başlamış. Ve bu söz üzerinden tam 10 sene geçmiş kiYemekveKültür 40. sayısına ulaşmıştır. Her sayısında yayın kurulundan, tasarımcısına, fotoğrafçılarından, çizerlerine, yazarlarından, matbaasına, reklam vereninden, dağıtımcısına ve en başta okuyucusuna kadar emeği geçen yüzlerce kişinin adını burada sıralamak isterdik ama sığamayız bu sayfalara, sığabilsek de birilerini unuturuz belki kaygısıyla, her birinize burada tek tek teşekkür etmek isteriz; YemekveKültürdergisi Türkiye'nin oldukça değişken yayın dünyası içinde tutarlı bir şekilde, önemli bir boşluğu sayenizde doldurmaktadır. Bu yayının amacı “yemek” ve “kültür” alanının her anlamda beraberce okunması, anlaşılması, eleştirilmesi; bilginin, gelecek nesillere farklı bakış açıları ile kaynağından alınarak aktarılabilmesi ve tüm bu idealleri canlı tutabilme çabasıdır. Musa Dağdeviren yıllar önce, bu idealleri büyük çoşkusu ve yemek alanına olan tutkusu ile ortaya koymuştur. Onun etrafında bu heyecanı paylaşan yayın kurulu ve her sayıda fikren destek olan birçok isim, “yeme-içme dünyası” denen o büyük sektörün içinde derginin, kendi alanından taviz vermeden devam etmesini sağlamaktadır. Bu sayı yine birbirinden farklı bakış açıları ile yemek kültürünü ele alan yazarlarımızın katkıları ile dopdolu; dergiye Özge Samancı'nın sunuşunda kehanetleri ile bilinen Nostradamus'un reçel tarifleri ile başlıyoruz; Çetin Yiğenoğlu'nun öyküsü ile bir meyhanecinin dünyasına bakarken, Artun Ünsal bize fasulyenin faziletini hatırlatıyor. Aylin Doğan Rumelifeneri balıkçılarının yemek kültürünü aktarırken, Aglaia Kremezi bizi Yunan Adaları'na götürüyor. Beslenme uzmanı Osman Nuri Koçtürk, Zafer Yenal'ın yazısı ile kendisini hatırlatıyor okuyucusuna, Gültekin Emre yeme-içme günlüğünde Kafamda Bir Tuhaflık kitabından bahsederken, Evangelia Balta Osmanlı egemenliğindeki Yunan topraklarında ekmek konusuna bakıyor. Özge Samancı son on yılın yemek tarihi çalışmalarını değerlendirirken, Musa Dağdeviren çam ağaçlarının özsuyunun tadını bilenlerin yalamıkla ilgili bilgilerini aktarıyor. Pierre Raffard “Et Atlası” adlı çalışmayı paylaşırken, Marie Hélène Sauner geçmişin sokak seslerindeki yemek kültürünün bugünkü izlerini arıyor. Bülent Varlık, Osmanlı Devleti'nde gıda sektörü ile ilgili olarak kurulan anonim şirketler konusunu incelerken, Candan Türkkan intikam ve yemek ilişkisine iki film eşliğinde bakıyor. İmam Cici ve Gizem Güvendağ bu sayıya özel çizimleri ile sayfalardaki yerini alırken; Pelin Özer, Doğan Hızlan ile söyleşiyor ve bizi renkli sofralarına konuk ediyorlar. 10. yılımızı siz okuyucularımız ile birlikte kutladığımız için çok şanslıyız; yemek ve kültür dünyasına olan katkıların artması ve kalıcı olmaları dileği ile … İçindekiler Nostradamus'un reçeller kitabı – Özge Samancı Reçeller el kitabı – Nostradamus Son meyhaneci – Çetin Yeğenoğlu Kadir ile Kıymet bigün – İmam Cici Fasulyenin fazileti – Artun Ünsal Elmalar – Behçet Necatigil Osmanlı devletinde gıda sektörü ile ilgili olarak kurulan anonim şirketler (1873-1920) – Bülent Varlık Unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarif – Musa Dağdeviren Rumelifeneri: Bir balıkçı köyünde mutfak kültürü… – Aylin Doğan Yunan Adaları yemekleri – Aglaia Kremezi Osman Nuri Koçtürk: Beslenme, yemek ve siyaset – Zafer Yenal Osmanlı egemenliğindeki Yunan topraklarında ekmek – Evangelia Balta İntikam filmlerinden yemek tartışmaları – Candan Türkkan Kozmik yemek yolculuğu – Gizem Güvendağ Türkiye'de son on yılda yapılan yemek tarihi çalışmalarına bir bakış – Özge Samancı Eskiden evden eve gidilirdi… – Marie Hélène Sauner-Leroy Et Atlası: Yediğimiz hayvanlara ilişkin kesin veriler – Pierre Raffard Çimdik – Süleyman Bulut Oradan buradan yeme-içme günlüğü (7) – Gültekin Emre Gündönümünde yalamık çıkar çamdan – Musa Dağdeviren Doğan Hızlan'la hayatının sofrasında – Pelin Özer Kim korkar Fransız mutfağından! – Zeliha Özkan Bilmece mutfağı – Süleyman Bulut Dört balık ve insan – Alp Türkmenoğlu
  • Açıklama
    • 2005 yılının Ocak ayındaYemekveKültür'ün ilk sayısının giriş yazısında Turgut Çeviker “Yayıncılık dünyamız, YemekveKültür gibi bir dergiye yabancıdır. Çünkü ülkemizde ilgi alanında ilk kez böyle bir dergi yayımlanıyor.” diye söze başlamış. Ve bu söz üzerinden tam 10 sene geçmiş kiYemekveKültür 40. sayısına ulaşmıştır. Her sayısında yayın kurulundan, tasarımcısına, fotoğrafçılarından, çizerlerine, yazarlarından, matbaasına, reklam vereninden, dağıtımcısına ve en başta okuyucusuna kadar emeği geçen yüzlerce kişinin adını burada sıralamak isterdik ama sığamayız bu sayfalara, sığabilsek de birilerini unuturuz belki kaygısıyla, her birinize burada tek tek teşekkür etmek isteriz; YemekveKültürdergisi Türkiye'nin oldukça değişken yayın dünyası içinde tutarlı bir şekilde, önemli bir boşluğu sayenizde doldurmaktadır. Bu yayının amacı “yemek” ve “kültür” alanının her anlamda beraberce okunması, anlaşılması, eleştirilmesi; bilginin, gelecek nesillere farklı bakış açıları ile kaynağından alınarak aktarılabilmesi ve tüm bu idealleri canlı tutabilme çabasıdır. Musa Dağdeviren yıllar önce, bu idealleri büyük çoşkusu ve yemek alanına olan tutkusu ile ortaya koymuştur. Onun etrafında bu heyecanı paylaşan yayın kurulu ve her sayıda fikren destek olan birçok isim, “yeme-içme dünyası” denen o büyük sektörün içinde derginin, kendi alanından taviz vermeden devam etmesini sağlamaktadır. Bu sayı yine birbirinden farklı bakış açıları ile yemek kültürünü ele alan yazarlarımızın katkıları ile dopdolu; dergiye Özge Samancı'nın sunuşunda kehanetleri ile bilinen Nostradamus'un reçel tarifleri ile başlıyoruz; Çetin Yiğenoğlu'nun öyküsü ile bir meyhanecinin dünyasına bakarken, Artun Ünsal bize fasulyenin faziletini hatırlatıyor. Aylin Doğan Rumelifeneri balıkçılarının yemek kültürünü aktarırken, Aglaia Kremezi bizi Yunan Adaları'na götürüyor. Beslenme uzmanı Osman Nuri Koçtürk, Zafer Yenal'ın yazısı ile kendisini hatırlatıyor okuyucusuna, Gültekin Emre yeme-içme günlüğünde Kafamda Bir Tuhaflık kitabından bahsederken, Evangelia Balta Osmanlı egemenliğindeki Yunan topraklarında ekmek konusuna bakıyor. Özge Samancı son on yılın yemek tarihi çalışmalarını değerlendirirken, Musa Dağdeviren çam ağaçlarının özsuyunun tadını bilenlerin yalamıkla ilgili bilgilerini aktarıyor. Pierre Raffard “Et Atlası” adlı çalışmayı paylaşırken, Marie Hélène Sauner geçmişin sokak seslerindeki yemek kültürünün bugünkü izlerini arıyor. Bülent Varlık, Osmanlı Devleti'nde gıda sektörü ile ilgili olarak kurulan anonim şirketler konusunu incelerken, Candan Türkkan intikam ve yemek ilişkisine iki film eşliğinde bakıyor. İmam Cici ve Gizem Güvendağ bu sayıya özel çizimleri ile sayfalardaki yerini alırken; Pelin Özer, Doğan Hızlan ile söyleşiyor ve bizi renkli sofralarına konuk ediyorlar. 10. yılımızı siz okuyucularımız ile birlikte kutladığımız için çok şanslıyız; yemek ve kültür dünyasına olan katkıların artması ve kalıcı olmaları dileği ile … İçindekiler Nostradamus'un reçeller kitabı – Özge Samancı Reçeller el kitabı – Nostradamus Son meyhaneci – Çetin Yeğenoğlu Kadir ile Kıymet bigün – İmam Cici Fasulyenin fazileti – Artun Ünsal Elmalar – Behçet Necatigil Osmanlı devletinde gıda sektörü ile ilgili olarak kurulan anonim şirketler (1873-1920) – Bülent Varlık Unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarif – Musa Dağdeviren Rumelifeneri: Bir balıkçı köyünde mutfak kültürü… – Aylin Doğan Yunan Adaları yemekleri – Aglaia Kremezi Osman Nuri Koçtürk: Beslenme, yemek ve siyaset – Zafer Yenal Osmanlı egemenliğindeki Yunan topraklarında ekmek – Evangelia Balta İntikam filmlerinden yemek tartışmaları – Candan Türkkan Kozmik yemek yolculuğu – Gizem Güvendağ Türkiye'de son on yılda yapılan yemek tarihi çalışmalarına bir bakış – Özge Samancı Eskiden evden eve gidilirdi… – Marie Hélène Sauner-Leroy Et Atlası: Yediğimiz hayvanlara ilişkin kesin veriler – Pierre Raffard Çimdik – Süleyman Bulut Oradan buradan yeme-içme günlüğü (7) – Gültekin Emre Gündönümünde yalamık çıkar çamdan – Musa Dağdeviren Doğan Hızlan'la hayatının sofrasında – Pelin Özer Kim korkar Fransız mutfağından! – Zeliha Özkan Bilmece mutfağı – Süleyman Bulut Dört balık ve insan – Alp Türkmenoğlu
      Stok Kodu
      :
      197969
      Boyut
      :
      20x29 cm
      Sayfa Sayısı
      :
      160
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2015
      Kapak Türü
      :
      Karton kapak
      Kağıt Türü
      :
      1. Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
  • Yeni Gelenler
Kapat