Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9751727952
176536
Yaşayan Kültür Ahlat
Yaşayan Kültür Ahlat
168.00

Bakanlığımızın hazırlamış olduğu 'Yaşayan Kültür Ahlat' adlı bu çalışmada tarihi niteliğin yanısıra, geleneksel kültüre ilişkin öğelerini bozulmadan muhafaza edebilen, ender yörelerden biri olan Ahlat'ın, Halk Mimarisi, Doğumla İlgili Adet ve İnanmaları, Evlenme, Ölüm Adetleri, Halk Edebiyatından Örnekler, Halk Sanatları, Halk Mutfağı ve Beslenme, Hayvancılık ve Çobanlık, Halk Hekimliği ve Halk Veterinerliği, Halk Oyunları, Yöresel Müzik ve Sazlar başlıkları altında bilgiler verilerek Ahlat'ın geleneksel kültürü yansıtılmaya çalışılmıştır.

Bugün Bitlis'e bağlı bir ilçe olan Ahlat, geçmişte Anadolu'nun Türkleşmesi sırasında hem askeri hem de kültürel açıdan önemli bir merkezdi. 11. Yüzyılda Türkler doğudan Anadolu'ya girerken, yerleştikleri ilk merkezlerden biri olan Ahlat'ta, yüzyıllar sürecek görkemli bir dönem başladı. Yaşanan o görkemli günlerden, günümüze önemli bir miras kaldı.

Özellikle, taş işçiliğinin çok güzel örneklerinden olan Selçuklu dönemine ait mezar taşlarıyla, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada tanınan Ahlat ve çevresi, barındırdığı eserlerle bugün bir açıkhava müzesi görünümdedir.

Ahlat'ın geleneksel kültürünü yansıtmaya yönelik hazırlanan bu kitap; böylesi bir yörenin tanıtımı açısından önem taşımaktadır.

Kapat